Etli dolmanın her türlüsünü çok severim. Sarmaların ise ayrı bir yeri vardır. Pazı, asma yaprağına göre daha yumuşak. Bol ekşili olunca yaprak sarmasını asla aratmaz. Buyrun tarif :
Malzemeler:
2 bağ pazı
250 gr yemeklik kıyma
2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
3-4 diş sarmısak (küçük küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı dolmalık pirinç (yıkanmış)
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pazıların saplarını bıçakla ayıklayın ama atmayın. Kaynar suda koyu yeşil rengini bırakana kadar haşlayın. (3-4 dakika) Dolma içi için tüm malzemeyi bir kaba alın ve salçaları yedirene kadar yoğurun. Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyun ve etli yaprak sarması gibi sarın. Tencerenin dibine ayırdığınız sapları dizin. Üzerine sarmaları dizin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın ve tabağa kadar su koyun.Çok az sıvıyağ ekleyip düşük ateşte pişirmeye bırakın. (30 dakika kadar) Sarmısaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Pazar, Mart 15, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
pek bi güzel olmuş hanım kızım ellerine sağlıkk
teşekkür ederimmm
İpekciiim sonunda dün akşam sardım dolmaları:)
bugün de pişireceğim , biraz içinden arttı, onlarıda top top yaptım , çorbanı içine koyarım yada suluköfte gibi pişiririm diye düşündüm, yapınca onu da paylaşırım . tarif için teşekkürler,
canım umarım tadını da beğenirsin, kalanlarla köfte süper fikir, afiyet olsun.
canım dolmalar süper oldu:)
ama bizim gibi salçayı çok sevmeyenler için salçası fazla gelebilir:)
tarif için çok teşekkürler:)
afiyet olsunn, hımm evet salça önerisini dikkate alıp tarifte bi düzeltme yapabilirim. :)))
Yorum Gönder