Pazar, Mart 15, 2009

PAZI SARMA

Etli dolmanın her türlüsünü çok severim. Sarmaların ise ayrı bir yeri vardır. Pazı, asma yaprağına göre daha yumuşak. Bol ekşili olunca yaprak sarmasını asla aratmaz. Buyrun tarif :

Malzemeler:

2 bağ pazı

250 gr yemeklik kıyma
2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
3-4 diş sarmısak (küçük küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı dolmalık pirinç (yıkanmış)
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber


Pazıların saplarını bıçakla ayıklayın ama atmayın. Kaynar suda koyu yeşil rengini bırakana kadar haşlayın. (3-4 dakika) Dolma içi için tüm malzemeyi bir kaba alın ve salçaları yedirene kadar yoğurun. Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyun ve etli yaprak sarması gibi sarın. Tencerenin dibine ayırdığınız sapları dizin. Üzerine sarmaları dizin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın ve tabağa kadar su koyun.Çok az sıvıyağ ekleyip düşük ateşte pişirmeye bırakın. (30 dakika kadar) Sarmısaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.


6 yorum:

Adsız dedi ki...

pek bi güzel olmuş hanım kızım ellerine sağlıkk

ipek on 16 Mart 2009 17:01 dedi ki...

teşekkür ederimmm

esen on 20 Mart 2009 10:16 dedi ki...

İpekciiim sonunda dün akşam sardım dolmaları:)
bugün de pişireceğim , biraz içinden arttı, onlarıda top top yaptım , çorbanı içine koyarım yada suluköfte gibi pişiririm diye düşündüm, yapınca onu da paylaşırım . tarif için teşekkürler,

ipek on 21 Mart 2009 00:39 dedi ki...

canım umarım tadını da beğenirsin, kalanlarla köfte süper fikir, afiyet olsun.

esen on 24 Mart 2009 12:57 dedi ki...

canım dolmalar süper oldu:)
ama bizim gibi salçayı çok sevmeyenler için salçası fazla gelebilir:)
tarif için çok teşekkürler:)

ipek on 24 Mart 2009 15:33 dedi ki...

afiyet olsunn, hımm evet salça önerisini dikkate alıp tarifte bi düzeltme yapabilirim. :)))

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon