Cumartesi, Mart 21, 2009

ÇİKOLATALI MUZ

Muzu farklı sunmak isteyenler için güzel bir tarif...


Malzemeler:

4 adet muz
200gr. bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Süsleme şekeri

Bitter çikolatayı tereyağıyla birlikte benmari usulü eritin. Bir taraftan da süsleme yapacağınız renkli şekerleri bir tepsi üzerine serdiğiniz yağlı kağıt üzerine yayın. Başka bir tepsiye de yağlı kağıt serin. Erittiğiniz çikolata biraz soğuyunca içine muzları batırın. Çikolatalı muzları süsleme şekerine bulayın ve yağlı kağıda dizin. Muzları buzdolabında 3-4 saat kadar soğutun. Çikolata iyice donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

2 yorum:

ANALI KIZLI HER TELDEN on 30 Nisan 2009 23:26 dedi ki...

ayyyyyyy çok hoş olmuş çokta lezzetli duruyor ellerinize sağlık güzel fikir

ipek on 1 Mayıs 2009 01:31 dedi ki...

Çok teşekkürler, beğenmene çok sevindim.

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon