Cuma, Mart 20, 2009
MISIR EKMEĞİ -DEREOTLU ZEYTİNLİ-
Canım kaç gündür balık istiyordu. Evde yapmaya üşendiğimden bir balıkçıya gitsem diye düşünürken, canım çağrışımsal olarak mısır ekmeği de istedi. (Evet çağrışımsal düşünceye yeni bir boyut getirdim farkındayım :) ) Balıkçılarda hemen getirirler ya mısır ekmeği. Bayılırım. Balıkla ve salatayla çok iyi gider. Fırsat bulup balık yemeye gidemedim bari mısır ekmeği yapmayı deneyeyim dedim. Tarif annemin bir arkadaşına ait. Bu arada balıkçılardakileri hiç aratmadı söyleyeyim. Çok da kolay. Ben dereotlu, zeytinli yaptım. Ay çekirdeği ve keten tohumu da çok yakışıyormuş.
Malzemeler:
1 su bardağı elenmiş un
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı (fırınlanmış) mısır unu (azar azar ilave edin)
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
Tuz
1/3 demet dereotu
10-12 adet siyah zeytin
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Dereotu ve zeytinler hariç tüm malzemeyi mikser ile iyice çırpın. Kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Zeytin ve dereotunu ekleyip karıştırın. Hamuru, yağladığınız yuvarlak fırın tepsisine yayın. (Çok geniş bir tepsi olmasın) Üzerine yumurta sarısı sürün. 160 derece fırında 45dk. kadar (kürdan batırdığınızda yapışmayacak) pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
gerçekten çok lezzetli bir ekmek oldu akşam üstü 5 çayının yanında da süper oluyor o kadar begenildiki iki gun ustuste pişirdim.:)
afiyet olsun, beğenmenize sevindik :)
tavsiyen uzerine aycekirdekli, keten tohumlusunu denedim, zeytin olmazsa olmaz deyip onu da ekledim ve harika bir ekmek oldu:) sicakken cok daha lezzetli oluyor. tesekkurler tarif icin:)
Afiyet olsun Selmacım beğenmene çok sevindim. Zeytin olmazsa olmaz azten :)) Isıtıp ısıtıp yersiniz artık.
Yorum Gönder