Cuma, Mart 20, 2009

MISIR EKMEĞİ -DEREOTLU ZEYTİNLİ-


Canım kaç gündür balık istiyordu. Evde yapmaya üşendiğimden bir balıkçıya gitsem diye düşünürken, canım çağrışımsal olarak mısır ekmeği de istedi. (Evet çağrışımsal düşünceye yeni bir boyut getirdim farkındayım :) ) Balıkçılarda hemen getirirler ya mısır ekmeği. Bayılırım. Balıkla ve salatayla çok iyi gider. Fırsat bulup balık yemeye gidemedim bari mısır ekmeği yapmayı deneyeyim dedim. Tarif annemin bir arkadaşına ait. Bu arada balıkçılardakileri hiç aratmadı söyleyeyim. Çok da kolay. Ben dereotlu, zeytinli yaptım. Ay çekirdeği ve keten tohumu da çok yakışıyormuş.


Malzemeler:
1 su bardağı elenmiş un
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı (fırınlanmış) mısır unu (azar azar ilave edin)
1
yumurta akı
1 paket kabartma tozu
Tuz
1/3 demet dereotu
10-12 adet siyah zeytin

Üzeri için:
1 yumurta sarısı



Dereotu ve zeytinler hariç tüm malzemeyi mikser ile iyice çırpın. Kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Zeytin ve dereotunu ekleyip karıştırın. Hamuru, yağladığınız yuvarlak fırın tepsisine yayın. (Çok geniş bir tepsi olmasın) Üzerine yumurta sarısı sürün. 160 derece fırında 45dk. kadar (kürdan batırdığınızda yapışmayacak) pişirin.

4 yorum:

Unknown on 23 Mart 2009 19:40 dedi ki...

gerçekten çok lezzetli bir ekmek oldu akşam üstü 5 çayının yanında da süper oluyor o kadar begenildiki iki gun ustuste pişirdim.:)

tarifsiz tarifler - rana on 24 Mart 2009 01:03 dedi ki...

afiyet olsun, beğenmenize sevindik :)

Unknown on 22 Nisan 2009 14:56 dedi ki...

tavsiyen uzerine aycekirdekli, keten tohumlusunu denedim, zeytin olmazsa olmaz deyip onu da ekledim ve harika bir ekmek oldu:) sicakken cok daha lezzetli oluyor. tesekkurler tarif icin:)

ipek on 22 Nisan 2009 15:38 dedi ki...

Afiyet olsun Selmacım beğenmene çok sevindim. Zeytin olmazsa olmaz azten :)) Isıtıp ısıtıp yersiniz artık.

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon