Çorba yapmak için biraz fazla kereviz almışım. Kalan kerevizleri değerlendirmek için salatasını yapmaya karar verdim çünkü çok severim. Kereviz salatasını ilk yediğimde içinde kereviz olduğunu anlayamamıştım. Bence meze olarak da yemeklerin yanında bir nevi cacık olarak da çok güzel oluyor. Leziz, hafif ve sağlıklı... Biz, içlerini çıkardığımız elmaların içine yerleştirerek hem güzel bir görünüş elde ettik hem de misafirlerimizin kolayca tabaklarına alacakları porsiyonlar. Aynı şekilde portakal da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet orta boy kereviz
1,5-2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
½ su bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı mayonez (konmayabilir)
Tuz
Kerevizi rendeleyin. Sarımsakları biraz tuz ile dövüp yoğurda katın. Rendelenmiş kerevizleri sarımsaklı yoğurda ekleyin. İçine mayonez ve cevizi ekleyip karıştırın.
Pazar, Mart 29, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
aaa cok degisik olmus, harika! ayrica bu kereviz gercekten cok saglikli diye okumustum biryerlerde ama hatirlamiyorum neden saglikli oldugunu :) ellerinize saglik!
Kereviz ve enginar detoks özellikleri oldukları için sağlıklılar bildiğim kadarıyla, özellikle çiğ oldukları zaman. Ama çok lezzetli bir tarif. Tavsiye ederim.
Ellerine sağlık , harika bir sunum yapmışsın..Bende çok severim kereviz salatasını...
Sevgiler..
Çok teşekkürler
Ay bu ne hoş sunum, nasıl da pırıl pırıl fotoğraflamışsın:) Çok beğendim. Aynı zamanda diyet için de çok uygun.
Çok teşekkürler, içine mayonez konulmazsa tam diyet yemeği.
beautiful job on this presentation!
Thank you very much.
canım içine bir elmada rendelersen süper oluyor. sakın elmanında işi var deme dene
Yorum Gönder