
Malzemeler
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
½ tavuk göğsü (kullanmayabilirsiniz, tavuk suyu olmadan da çok lezzetli oluyor)
5 bardak tavuk suyu
1 bardak süt
1 yumurta
2 kaşık un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limonun suyu
5-6 dal dereotu
Tavuk göğsünü 5-6 bardak suda iyice haşlayın. O haşlanırken sırasıyla ekleyerek (1-2 dakika arayla) rendelediğiniz soğanı, havucu, patatesi ve kerevizi zeytinyağında
iyice kavurun. Tuz, karabiber ekleyip üzerine tavuk suyunu ilave edin. 10-15dk. kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. İçine didiklediğiniz tavukları atın. Çorba kaynamaya devam ederken yumurta ve unu çırpın, sütü ekleyin ve çorbanın 2-3 kaşık suyundan alıp hepsini birlikte çırpın. Terbiyeyi çorbaya azar azar, karıştırarak ekleyin. 5-10dk. kadar daha kaynatıp limon suyunu ve dereotunu koyun ve altını kapatın. Çorbayı, dereotu ve tavukla süsleyerek servis edebilirsiniz.
4 yorum:
Ellerine saglik :)) Nefis gorunuyor :))
çok teşekkürler :)
gribin salgın olduğu bu günlerde güzel bir vitamin deposu;)ellerine sağlık..
evet salgın dönemi bol bol vitamin almak lazım
Yorum Gönder