Malzemeler: (4 kişilik)
Yarım kilo tavuk pirzola (4 adet)
Yarım kilo mantar
2 adet orta boy domates
5 diş sarımsak
Soya sosu
Karabiber
Tuz
Şeker
Tavukları iyice yıkayın, üzerlerine soya sosu ve 1 tatlı kaşığı şeker döküp karıştırın ve 1 saat dinlenmeye bırakın. Teflon tavayı ısıtın, tavukları sosuyla arkalı önlü kızartın. Kızartma yaptığınız tavayı yıkamayın. Kızarttığınız tavukları fırına dayanaklı bir kaba yan yana dizin. Mantarları ve sarmısakları soyup doğrayın. Tavuğun yağını bıraktığı tavada mantarlar ölene kadar pişirin. Domatesleri de soyup küçük küçük doğrayın. Sotelediğiniz mantarın içine atıp 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Bu karışımı kaşık yardımıyla, kaba aldığınız tavukların üstlerine
paylaştırın. Tavada ki yağı da kaba boşaltın. 180 derece 25 dakika pişirin. Yanına da arpa şehriye pilavı yaptım. Tarife gerek duymadım, bilinen bir yemek diye ama fotoğrafını paylaşayım istedim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder