Malzemeler: (4 kişilik)
250 gr kuşbaşı hindi
1 su bardağı haşlanmış nohut (ben konserve kullandım)
1 adet kabak
1 adet havuç
Yarım dolmalık kırmızı biber
Yarım dolmalık sarı biber
4 orta boy patates
3-4 diş sarımsak
Yarım su bardağı süt
2 tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Soya sosu
Patatesleri haşlayın. Bu sırada kuşbaşı hindileri yıkayın. Soya sosu ve az şekerle yapacağınız sosta bekletin. Patatesler haşlandıktan sonra soyup ezin. Yarım su bardağı süt ve tuz ekleyip püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Kabak, havuç ve biberleri jülyen doğrayın. (ince uzun şeritler halinde) Sarmısakları ezin. Bir kapta doğradığınız sebzeleri, sarmısağı, nohutu tuz ve yağ ekleyerek harmanlayın. Az yağlı tava da kuşbaşı hindileri kavurun.(suyunu bırakana kadar) Harmanladığınız sebzelere hindileri de ekleyin. Küçük güveç kaplarına malzemeleri eşit olarak pay edin. (1 tane büyük güveç kabında da yapabilirsiniz.) Sıkma torbasına patates püresini doldurun ve güveçlerin üzerini patates püresiyle kaplayın. 200 derece fırında 20 dakika patateslerin üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Afiyet olsun sevgili Ipek, ellerine saglik :)
çok teşekkür ederim MoonSun
Yorum Gönder