Salı, Mart 10, 2009

KONKEN

Adının nereden geldiğini bilmesem de, çocukluğumun unutamadığım lezzeti. Rana'yla yazları canımız sıkılınca çayın yanına yapardık. Bir çeşit tuzlu çörek.


Malzemeler:
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı yoğurt

1 kahve fincanı zeytinyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı peynir rendesi

Alabildiği kadar un


Peynir de dahil tüm malzemleri kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 2 parçaya bölün. Her bir parçayı bıçak sırtı kalınlığında (yufka kadar ince, lavaş kadar kalın değil :)))) açın. Açtığınız hamurları 8 üçgen parçaya bölün. Ve kalın yerinden başlayarak rula yapın (Sigara böreği mantığıyla). Çörek otu ya da susamla süsleyebilirsiniz. Yağladığınız tepsiye dizin ve 180 derecelik fırında 20 dakika renkleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon