Bu, benim uydurduğum bir yemek. Evde havuç, mantar ve semizotu vardı, pirinci de fazla kaçırınca biraz risottoya benzeyen güzel bir zetinyağlı çıktı ortaya. Şimdiye kadar tadan arkadaşlarımın hepsi çok sevdi. Umarım siz de beğenirsiniz.
Malzemeler:
1 bağ semizotu
1 tane kuru soğan
1-2 tane havuç
10-12 tane mantar
2/3 çay bardağı risotto pirinci (normal pirinç de kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
1 tane küp şeker
Soğanları küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Halka halka kestiğiniz havuçları da ekleyip 5dk. kadar kavurun. Doğradığınız mantarları ekleyip onları da yağda biraz döndürdükten sonra salçayı ekleyin. İyice yıkayıp doğradığınız semizotunu da tencereye koyun. Üzerine yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Tuzu ve limon suyunu döküp üzerini geçecek kadar su ekleyin. (Normalde semizotuna bu kadar su konmaz ama biz pirinci fazla kullandığımızdan suyu da bol tutuyoruz.) Pirinçler pişene kadar orta ateşte kaynatın. Şekeri ekleyip 3-4dk. daha pişirin. Soğuk ya da ılık servis yapın.
Pazartesi, Mart 23, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
ellerine sağlık canım
tarifi denemek isteyenlere tavsiye ederim
acayip lezzetli ve hafif bir yemek oluyor
özellikle rejim yapanlar ve sıcak yaz günleri için tavsiye edilir
hatta kaldıysa akşama sana yemeğe geleyim ne dersin :)
canım kalmadı maalesef ama sen iste her zaman yaparım :)
az evvel yaptım fakat evdeki mantarlar 3-4 adetti ve buna rağmen harika oldu!
tarif için çooook teşekkürler :)
esra.
Yorum Gönder