Cumartesi, Mart 21, 2009
MANDALİNA REÇELİ
Halam nefis reçeller yapar. Özellikle pek yaygın olmayan reçelleri denemeyi sever. Ara ara bu tarifleri de sizinle paylaşacağız. İşte favorim reçelimin tarifi;
Malzemeler:
12 adet küçük kokulu mandalina
6 su bardağı şeker
5 su bardağı su
½ tatlı kaşığı limon tuzu
Yıkadığınız mandalinaları bir tencereye dizin. Üzerlerini geçecek kadar su koyup 15dk. kaynatın. Sonra mandalinaların acısının gitmesi için 3 gün boyunca ara ara suyunu değiştirerek tatlandırın. Tatlandıktan sonra mandalinaları ortadan ikiye kesip bir bıçak yardımıyla çekirdeklerini ayıklayın. 5 su bardağı su ile mandalinaları kaynatın. Kaynadıktan 10dk. sonra bir bardak şeker ekleyin. Ocağın altını kısın. Kalan şekeri ise birer bardak birer bardak 10dk. aralarla ilave edin. Şekerlerin tamamı eklendikten sonra 1 saat boyunca çok kısık ateşte hafif hafif pişirin. En son limon tuzunu koyup reçelin altını kapatın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
harika görünüyor...:)
tadı da çok lezzetli, çok teşekkür ederiz
Goruntusu bile muhtesemmm :)) Harika :))
çok teşekkür ederim
cok enfes gorunuyor suphesiz tadida goruntusu kadar lezizdir
neco
Çok teşekkür ederiz Neco'cum.
12 adet küçük mandalin için 6 su bardağı şeker fazla değil mi?
Reçelin yapımı böyle, çok fazla gelmiyor. Tam kıvamında oluyor.
merhaba mandalina çok kaynayınca eriyor ben denedim kaynatmayı ama malesef olmadı. Neden olabilir?
Yorum Gönder