Cumartesi, Mart 21, 2009

MANDALİNA REÇELİ


Halam nefis reçeller yapar. Özellikle pek yaygın olmayan reçelleri denemeyi sever. Ara ara bu tarifleri de sizinle paylaşacağız. İşte favorim reçelimin tarifi;

Malzemeler:
12 adet küçük kokulu mandalina
6 su bardağı şeker
5 su bardağı su
½ tatlı kaşığı limon tuzu

Yıkadığınız mandalinaları bir tencereye dizin. Üzerlerini geçecek kadar su koyup 15dk. kaynatın. Sonra mandalinaların acısının gitmesi için 3 gün boyunca ara ara suyunu değiştirerek tatlandırın. Tatlandıktan sonra mandalinaları ortadan ikiye kesip bir bıçak yardımıyla çekirdeklerini ayıklayın. 5 su bardağı su ile mandalinaları kaynatın. Kaynadıktan 10dk. sonra bir bardak şeker ekleyin. Ocağın altını kısın. Kalan şekeri ise birer bardak birer bardak 10dk. aralarla ilave edin. Şekerlerin tamamı eklendikten sonra 1 saat boyunca çok kısık ateşte hafif hafif pişirin. En son limon tuzunu koyup reçelin altını kapatın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.

9 yorum:

hilal on 22 Mart 2009 00:23 dedi ki...

harika görünüyor...:)

ipek on 22 Mart 2009 00:52 dedi ki...

tadı da çok lezzetli, çok teşekkür ederiz

Moonish (moonsun) on 22 Mart 2009 08:54 dedi ki...

Goruntusu bile muhtesemmm :)) Harika :))

ipek on 22 Mart 2009 14:35 dedi ki...

çok teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

cok enfes gorunuyor suphesiz tadida goruntusu kadar lezizdir
neco

ipek on 23 Nisan 2009 18:42 dedi ki...

Çok teşekkür ederiz Neco'cum.

Adsız dedi ki...

12 adet küçük mandalin için 6 su bardağı şeker fazla değil mi?

ipek on 29 Ocak 2010 00:49 dedi ki...

Reçelin yapımı böyle, çok fazla gelmiyor. Tam kıvamında oluyor.

Adsız dedi ki...

merhaba mandalina çok kaynayınca eriyor ben denedim kaynatmayı ama malesef olmadı. Neden olabilir?

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon