Cumartesi, Mart 07, 2009

KREMALI MANTARLI ET SOTE



Malzemeler:
350-400 gr kuşbaşı et
300 gr taze mantar
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı sıvı krema
1 çay bardağı süt
1 orta boy soğan
Karabiber
Tuz

Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağda öldürün. Kuşbaşı etleri içine atıp kavurun. Etler biraz kızarınca ince dilimlediğiniz mantarları da ekleyin. Mantar suyunu çekene kadar pişirin. Karabiber ve tuzu ekleyin. Sıvı krema ve sütü de ekleyip altını kısın ve tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Krema ve sütünü çekince yemeğimiz hazır demektir.
Afiyet olsun.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence et ve mantar birbirine çok yakışıyor kocamda çok sever hemen denemeye gidiyorummmmmmmm

ipek on 16 Mart 2009 23:27 dedi ki...

çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

ayyy yaptım bi lezzetli oldu bi lezzetli oldu valla öperim seni :)))

ipek on 18 Mart 2009 01:06 dedi ki...

afiyet olsun

Adsız dedi ki...

yarın akşam mutlaka deneyeceğim.

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon