Kekler ve pastalar konusunda blog dünyasında verdiği tariflere gramı gramına uyduğum bir burçinindenemeleri var sanırım. Bu tarif de ondan. Ben limonlusunu yaptım ama portakallısı da çok lezzetli oluyor.
Malzemeler: (30 adet için)
2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
200 ml sıvı krema (bir küçük paket)
½ su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
1 çimdik tuz
Süslemek için ben bazılarında böğürtlen bazılarında çilek reçeli kullandım.
Muffin kağıtlarını kalıplara yerleştirip fırını 180ºC’ye ayarlayın. Yumurta ve şekeri mikser ile şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. (yaklaşık 10 dakika) Sırasıyla limon suyu, sıvıyağ, süt ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 2 dk. çırpın. Mikseri bırakıp tahta bir kaşık ya da spatula yardımı ile elenmiş un, kabartma tozu, tuz, limon ve hindistan cevizi rendesinden oluşan kuru karışımı yumurtalı karışıma yedirin. Bu aşamada fazla karıştırmamaya özen gösterin. Muffin kağıtlarının 2/3’ünü dolduracak şekilde hamuru paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk. pişirin. Tel ızgara üzerinde tamamen soğuttuktan sonra servis yapacağınız zaman üzerinde böğürtlen ya da çilek sosu gezdirin.
Afiyet olsun.
Cuma, Mart 13, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder