Davet sofralarının vazgeçilmez yemeği... Yanında pilav ve salatayla çok güzel oluyor. Ben köfteli yaptım ama onun yerine et ya da tavuk soteli de yapabilirsiniz. Yemeğe misafiriniz gelecekse ve ne yapacağınıza karar veremiyorsanız kesinlikle tavsiye edelir.
Malzemeler: (8 adet islim kebabı için)
4 adet patlıcan (ince ve uzun olacak)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
4 tane kiraz domates
Ayçiçek yağı
Köftesi için:
250gr. köftelik kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 domates
Patlıcanların kabuklarını sadece iki yüzünün ortasından, boydan boya soyun ve her birini uzunlamasına dört dilim halinde kesin. Tuzlu suda acılarının çıkması için bekletin. Patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın. Ayçiçek yağında kızartın. (Yağsız teflon tavada veya fırının ızgarasında da patlıcanları pişirebilirsiniz.) Kızarttığınız patlıcanları kağıt havlu üzerine alın. Kıymayı rendelediğiniz soğan, ufaladığınız ekmek içi ve diğer malzeme ile karıştırarak yoğurun. 8 adet yuvarlak ve ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri ister yağsız teflon tavada önlü arkalı kızartın ister 200 derece fırında pişirin. Bir tabak ya da kasede 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. (artı şeklinde) Ortalarına bir köfte koyup bohça gibi kapatın. Bir kürdan ile bohçayı tutturun. Kürdanların üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz biberleri ve domatesleri dizin. Patlıcan bohçalarını fırın tepsisine dizin. Salçayı suda eritip rendelediğiniz domatesi karıştırıp tepsiye dökün. 180 derece fırında 25-30dk. kadar pişirin.
Perşembe, Mart 26, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
gordumkı kımse yorum yazmamıs ben yazayım dedım
rana bu yemekle davetlerde show yapar butun puanları toplar
hem ze hem damaga hıtap eden bı yemek hemen deneyın derm
bu arada ben bu yemeklerı yspsrken neredeyım daha hıcbırını yıyemedım
teşekkürler selincim ne zaman istersen yaparız :))
Yorum Gönder