Pazartesi, Mart 02, 2009

KİVİ REÇELİ

İzmir'den bir arkadaşım bol miktarda kivi getirdi. Ailesi bahçelerinde yetiştiriyormuş, hormonsuz, süper. Ama o kadar çoklardı ki ye ye bitmez. Kivi de çabuk bozulan bir meyve. Ne yapsam diye düşünürken reçel yapayım dedim. Hiç kivi reçeli yemedim ama denemek lazım diye düşündüm. Evde de daha önceden aldığım Dr Oetker'in 'Reçel yap'ı vardı. Daha önce hiç kivi reçeli yapmamış biri olarak, kivi sayısıda çok olunca riske girmeyip reçel yapı kullandım. Sonuç çok başarılı oldu. Hafif ekşimsi bir tat. Tatlı niyetine bile yenebilir. 1 kilo meyveye 1 kilo şeker ve 1 paket Reçel Yap kullanılıyor. Yarım saatte reçel pişmiş oluyor. Bir gece de dinlendirince ertesi sabah kahvaltıda yiyorsunuz. Evdeki kumaş parçalarıylada süsleyince hem damağa hem göze hitap ediyor. Şimdiden afiyet olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bence tadı çok güzel denemeye değer hanımlarr

ipek on 4 Mart 2009 00:53 dedi ki...

çok teşekkür ederim, teveccühünüz

Eléonora on 29 Nisan 2009 07:55 dedi ki...

Ta confiture est superbe...j'adore

chocolatecup on 29 Nisan 2009 18:33 dedi ki...

i love kiwi! you lucky devil:)

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon