İzmir'den bir arkadaşım bol miktarda kivi getirdi. Ailesi bahçelerinde yetiştiriyormuş, hormonsuz, süper. Ama o kadar çoklardı ki ye ye bitmez. Kivi de çabuk bozulan bir meyve. Ne yapsam diye düşünürken reçel yapayım dedim. Hiç kivi reçeli yemedim ama denemek lazım diye düşündüm. Evde de daha önceden aldığım Dr Oetker'in 'Reçel yap'ı vardı. Daha önce hiç kivi reçeli yapmamış biri olarak, kivi sayısıda çok olunca riske girmeyip reçel yapı kullandım. Sonuç çok başarılı oldu. Hafif ekşimsi bir tat. Tatlı niyetine bile yenebilir. 1 kilo meyveye 1 kilo şeker ve 1 paket Reçel Yap kullanılıyor. Yarım saatte reçel pişmiş oluyor. Bir gece de dinlendirince ertesi sabah kahvaltıda yiyorsunuz. Evdeki kumaş parçalarıylada süsleyince hem damağa hem göze hitap ediyor. Şimdiden afiyet olsun.
Pazartesi, Mart 02, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
bence tadı çok güzel denemeye değer hanımlarr
çok teşekkür ederim, teveccühünüz
Ta confiture est superbe...j'adore
i love kiwi! you lucky devil:)
Yorum Gönder