Halamın muhteşem tariflerinden biridir bu kurabiye. Hem herkesin bildiği bir tarif değil hem çok leziz, hem de farklı! Misafirlerinize değişik bir ikramda bulunmak istiyorsanız bu tam size göre bir kurabiye. Bu arada benim tanıdığım bütün çocuklar da bayılır bu tarife. Denemenizi öneririm çünkü bu kurabiyeyi sevmeyecek birini bulmak neredeyse imkansız :))
Malzemeler:
125gr. margarin (oda sıcaklığında)
½ çay bardağı şeker
1 yumurta
1 su bardağı un
½ su bardağı ceviz içi
½ su bardağı fıstık içi
½ su bardağı damla çikolata
1 portakal ya da limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerini süslemek için:
Sade mısır gevreği
1 paket bitter çikolata
½ çay bardağı süt
Margarin, şeker, vanilya, yumurta, portakal kabuğu rendesi mikser ile yaklaşık 10dk. çırpılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenir. İyice çırpılıp damla çikolata, ceviz ve fıstık eklenir. (Orijinal tarifte ½ bardak kuş üzümü de var ama biz pek sevmediğimiz için koymadık, siz isterseniz ekleyebilirsiniz. İsterseniz miktarını biraz arttırıp sadece damla çikolatalı da yapabilirsiniz.)
Tüm malzeme iyice karıştırılır. Ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Ayrı bir tabakta elle hafifçe ezilmiş olan mısır gevreklerine iyice bulanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece fırında 45-50dk. pişirilir. Soğumaya bırakılır. Bitter çikolata biraz süt ile eritilir. Bir çatal yardımıyla kurabiyelerin üzerinde git-gel yaparak gezdirilir.
Cumartesi, Mart 14, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
hımm dışı çıtır çıtır içi yumuşacık çok lezzetli olmuş Ranacım
Görünüşü enteresan ama tadını deneyerek öğrenicem ellerine sağlık
Kaynanam geldiğinde yapim bakim :)))
denemelisin bence de, çok beğenecektir.
mükemmel mükemmel mükemmel fazla söze gerek yok ellerinize sağlık:))
Yorum Gönder