Cumartesi, Mart 21, 2009

KURU DOMATESLİ PESTOLU EKMEK

Bu ay ki Ye 43 etkinliği için pişirdiğimiz 2. ekmek. Çok lezzetli oldu. Aslında amaç taze fesleğen koymaktı. Ama maalesef tazesinin mevsimi değilmiş. Biz de Barilla'nın pesto sosunu kullandık. Kuru domatesle pesto sos birbirine çok yakıştı. Kuru maya olarak da Dr. Oetker'in kuru mayasını kullandık. Çok lezzetli bir kahvaltılık oldu.



Malzemeler:

3.5 - 4 su bardağı un
1 paket kuru maya
50 gr margarin

1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı ılık süt
8 parça kuru domates
4 tatlı kaşığı pesto sos
Haşhaş tohumu (mavi)


Unu ve mayayı kuru olarak karıştırın. Kuru domates ve pesto sosu hariç diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun. Diğer iki malzemeyi de ilave edin ve hamura karışmalarını sağlayın. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp ılık ortamda 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurun normalin iki katı olduğunu göreceksiniz. Hamura istediğiniz ekmek şeklini verin. (Ben küçük bagetler yaptım) Yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız fırın tepsisine dizin. Tekrar nemli bezle üstünü örtüp 20 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 - 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon