Pazar, Nisan 05, 2009

KAKAOLU KREMALI TOPKEK

Pazar günleri bence tam tembellik günü. Geç kalkıp, geç kahvaltı edip evde hiiç birşey yapmadan oturmak istiyor gönül ama nerdeee. Evde olduğum sayılı günlerden biri olduğu için evi mi toplasam, dışarı çıksam iki insan yüzü mü görsem, sinemaya gidip vizyon filmi mi seyretsem, alışveriş mi yapsam yoksa blog için birşeyler pişirip hava kararmadan fotoğraflarını mı çeksem :))) Yapacak iş çok, zaman az. Ben de pazarın tarifini cumartesiden yapıp bloga yükleyip pazar gününü kendime ayırmaya karar verdim. Çok lezzetli çikolata düşkünlerinin çook hoşuna gidecek kekler. Şimdiden afiyet olsun....



Malzemeler: (Yaklaşık 15 adet için)

125 gr kek un
25 gr kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/3 çaykaşığı karbonat
1 çimdik tuz
40 gr toz şeker
30 gr esmer şeker
1 yumurta
1 paket Dr Oetker Cremole
75 gr eritilmiş tereyağ (margarin de kullanabilirsiniz)
Yarım bardak buttermilk (hazırlanışını daha önce pankekte vermiştim. 1 bardak süte 1 yemek kaşığı sirke koyup yarım saat oda sıcaklığında bekletiyoruz.)

Kuru malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Sıvıları da ayrı bir kapta iyice çırpın. (5 dakika kadar) Sıvıların içine kuruları bir spatula yardımıyla karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Çok karıştırmamaya dikkat edin. Sadece malzemeler birbirine karışacak kadar karıştırın. Muffin kalıplarına kek kağıtlarını yerleştirin ve fırını 190 derece ayarlayıp, ısıtın. Kapların 3/4 ünü doldurun ve 20 dakika pişirin. (Kürdan testiyle pişip pişmediklerini kontrol edin.) Kekleri kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Bu sırada Cremoleyi üzerindeki tarife göre pişirin. Keklerin ortalarını bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun. Ilıyan cremoleden bir kaşık bu oyuğa doldurun. 2-3 saat kadar soğumaya bırakın. Dilediğiniz şekerlemelerle süsleyin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

kristalkelebek(aslı) on 6 Nisan 2009 11:23 dedi ki...

Bu topkekler kendi başlarına birer lezzet küpü olmuş, onlara bir de kakao kreması eklenince ortaya kimbilir nasıl muhteşem bir tat çıkmıştır.
Ayrıca hepsi şık şıkırdım süslenmişler:).
Ellerine sağlık İpekcim.
Sevgileeer:)..
aslı

ipek on 6 Nisan 2009 13:52 dedi ki...

çok teşekkür ederim aslıcım, yoğun çikolata küpleri oldular tam bana göre yani :))))

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon