Cumartesi, Nisan 04, 2009

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI

Kış neredeyse bitti. Kışın en sevdiğim yanlarından biri soğuk havada sıcacık çorba yanına kızarmış ekmek. Bu son demlerde bende en sevdiklerimden şehriye çorbasını yaptım. Yapımı çok kolay ve çok lezzetli. Siz de artık son çorbalarınızı yapıp yapıp için derim ben.




Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
2 adet orta boy domates (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı tel şehriye
1 orta boy soğan (küçük küçük doğranmış)
5 yemek kaşığı sıvıyağ
5 bardak su
1 limonun suyu
Tuz
Karabiber

Tavuğu 5 bardak suda haşlayın. Suyunu bir kenara ayırın. Haşlanan tavukları küçük küçük didin. Soğanı küçük küçük (mümkünse robotta çekin) doğrayın. Yağda soğanı kavurun. Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesleri ve tavukları da ekleyin. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber atın. Domatesler suyunu biraz çekince şehriyeleri ekleyin. 2 dakika daha kavurun. Üzerine 5 bardak tavuk suyunu ekleyin. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Moonish (moonsun) on 4 Nisan 2009 16:45 dedi ki...

Nasil da severim :) Afiyet olsun :)

ipek on 4 Nisan 2009 20:00 dedi ki...

Ben de bayılırım moonish, en sevdiklerimden...

Unknown on 17 Mayıs 2010 16:19 dedi ki...

süper çorbadır...tabiki seven için :D

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon