Salı, Nisan 21, 2009

OTLU ÇÖREK


Yeşilliklerin tam da en güzel zamanları. Pazarlarda yollarda tazecik maydanozlar, naneler yığınla. Ben klasik pufidik hamuruna biraz yeşillik ekledim. Çok yakıştılar. Hafif bir çörek oldu. Yumuşacık, puf puf. Tarifi şöyle:


Malzemeler:

1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
2-3 bardağı un
2 paket kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
1 demet dereotu
8-10 dal taze soğan
Beyaz peynir (yaklaşık 200 gr)


Dereotunu, maydanozu ve soğanı ince ince kıyın. Peyniri de ezip ilave edin ve karıştırın. Başka bir kapta sıvı yağ, yumurta (birinin sarısını üzerlerine sürmek için ayırın), yoğurt, un ve kabartma tozunu yoğurun. Unu 2 bardak kadar koyup son bardağı yumuşak bir hamur elde edecek şekilde ilave edin. Bardağınızın büyüklüğüne göre 3 bardak fazla gelebilir. Elinize yapışan bir hamur olması gerekiyor. İçine ot-peynir karışımını da ilave edin, iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize iki kaşık yardımıyla top şeklinde hamurlar koyun. (Benim tepsime 12 tane sığdı.) Pişerken kabaracaklarını hesaba katarak birbirlerine çok yakın koymayın.Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180-200 derece önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

30 yorum:

Gönül on 21 Nisan 2009 12:07 dedi ki...

hayatım ellerine sağlık eminimki harika olmuştur..kokusu buralara kadar geldi...çayı yaptım desem ne dersin:))) pogaçaları kapıp gelirmisin:)))) öpüyorum sevgilerimle

ipek on 21 Nisan 2009 12:35 dedi ki...

Çok teşşekür ederim, hemen kapıp geliyorum o zaman ben çörekleri :))

Sevde on 21 Nisan 2009 14:33 dedi ki...

Offf offf bayıldım arkadaşım...
Eşim dereotu sevmediği için mahrum kalıcak ama ben bunu denicem en kısa zamanda inş...
Hele foto başka bir harika perfect :)
Öpüyorum

hatice on 21 Nisan 2009 14:58 dedi ki...

Ellerine sağlık, çörekler nefis gözüküyor..dere otu ile hemen deniycem....sevgiler...

Asuman la on 21 Nisan 2009 16:44 dedi ki...

gerçekten resimler çok güzel iştah kabartıcı yaptıklarında çok leziz her halınden belli ellerine sağlık

Seda on 21 Nisan 2009 17:03 dedi ki...

Dereotu peynir daha ne olsun bayılırım ellerine sağlık canım...

Eya on 21 Nisan 2009 17:54 dedi ki...

İpekciğim merhaba...dereotunu pek sevmesem de bçyle çörekte çok hoşuma gidiyor.Ellerine sağlık, bu arada evde stüdyo konusunda bir bilgin olursa benimle de paylaşırsan çok sevinirim.Sevgiler

zehra

ipek on 21 Nisan 2009 19:35 dedi ki...

Sevdecim, eşine dereotu koymadan da az bişey yapabilirsin. Ama bence dereotuyla başka bir güzel oluyor. Tavsiye ederim.

ipek on 21 Nisan 2009 19:37 dedi ki...

Beğenmene çok sevindim Haticecim.

ipek on 21 Nisan 2009 19:39 dedi ki...

Çok teşekkür ederim Asumancım.

ipek on 21 Nisan 2009 19:41 dedi ki...

Teşekkürler Sedacımi bence de peynir, dereotu, maydanoz çok yakıştılar.

müjde on 21 Nisan 2009 19:42 dedi ki...

Ellerine sağlık İpekciğim.Muhteşem görünüyorlar.İlk fırsatta ben de yapmak istiyorum.Sevgiler...

ipek on 21 Nisan 2009 19:44 dedi ki...

Zehracım, dereoyunu sonradan sevenlerdenim ben. Dereotsuz da deneyebilirsin. Yerine nane koyabilirsin mesela. Stüdyo konusunda bir çalışmam var, tamamlar tamamlamaz sana da bilgi veririm.

ipek on 21 Nisan 2009 19:46 dedi ki...

Çok teşekkür ederim Müjdecim. Bence de denemelisin.

elifinmutfagi on 21 Nisan 2009 20:02 dedi ki...

ellerine sağlık ipekcim,bende sadece dereotlu peynirlisini yapıyordum,taze soğanlısnı hiç denemedim,hamur işinde güzel olmaz gibi gelir hep..
denemek lazım;)

Zehra Gürgen on 21 Nisan 2009 20:33 dedi ki...

Enfes görünüyor, yanında çayla nede gizel gider....Ellerine sağlık canım.

dilek deryasi on 21 Nisan 2009 23:17 dedi ki...

gercekten guzel bir fikir göruntusu ise tek kelimeyle sahane ellerine saglik canim.

yemekelisleri dedi ki...

tesekkür ederim gene beklerim. yemekelisleri

ipek on 22 Nisan 2009 01:29 dedi ki...

Elifcim, taze soğan çok yakışıyor. Pişince kokusu kalmıyor ve lezzet katıyor. Tavsiye ederim, bir dene istersen.

ipek on 22 Nisan 2009 01:30 dedi ki...

Zehracım çok teşekkür ederim, beğenmene sevindim.

ipek on 22 Nisan 2009 01:32 dedi ki...

Çok teşekkürler Deryacım.

ipek on 22 Nisan 2009 01:33 dedi ki...

Ben de teşekkür ederim yemekişleri, mümkün oldukçauğrayacağım.

nil-nennenmutfakta on 22 Nisan 2009 13:17 dedi ki...

mmm nefis görünüyor.dereotunu hamur işlerinde çok severim ellerine sağlık...

leyya on 22 Nisan 2009 13:23 dedi ki...

ot kısmına bayılırım.mutlak deneyeceğim..elinize sağlık arkadaşım

ipek on 22 Nisan 2009 13:41 dedi ki...

Sevgili Nil,
çok teşekkür ederim. bence deçok yakışıyor dereotu.

ipek on 22 Nisan 2009 13:42 dedi ki...

Leyyacım beğenmene çok sevindim. Çok teşekkür ederim.

pelince on 22 Nisan 2009 16:29 dedi ki...

Nefis gözüküyor,şimdi yanımda olsa asla affetmezdim:))

Ellerine sağlık....

ipek on 22 Nisan 2009 16:49 dedi ki...

Çok teşekkür ederim Pelincim.

sevil on 27 Nisan 2009 11:54 dedi ki...

tatlım tarif harika olmuş çok leziz oldugu belli zaten resimlerden
emegine saglık canım
ayrıca 41. ev sahibemize olan desteginden dolayı ayrıca tşk etmeye geldim sevgiler

ipek on 27 Nisan 2009 12:03 dedi ki...

Çok teşekkür ederim Sevilcim.

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon