Gaziantep'in pek bilinmeyen lezzetlerinden olan bu pilav hem pratik hem de lezzetli! Bizim evde çok pişirilir. İstanbul' da çoğu kişinin bu pilavı bilmemesi beni çok şaşırtmıştı. Çünkü yöresel bir yemek olduğunu o ana kadar bilmiyordum. Çok doyurucu olduğundan yanında cacık, salata ya da turşuyla ana yemek olarak yiyebilirsiniz. Gaziantep'te üzerine sade omlet konarak da servis yapılır, farklı tatları sevenlere duyurulur! Geçenlerde biricik kuzenim, Harikacığım pişirince neden daha önce yapıp bloga koymadık diye düşündük ve sizlerle paylaşalım istedik, umarım dener ve beğenirsiniz :)
Malzemeler:
1 su bardağı iri yeşil mercimek
2 su bardağı bulgur
5 su bardağı su
½ yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı (Tereyağı da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Tuz, karabiber
Mercimekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra suda haşlayın. Mercimekler yumuşadıktan sonra biber salçasını ekleyip karıştırın. Bulguru ilave edip tuz ve karabiberi ekin. Bulgurlar pişip suyunu iyice çekince altını kapatın. Bir tavada kızdırdığınız yağa kırmızı biberi ekleyip ateşten alın ve pilavın üzerinde gezdirin!
Pazar, Nisan 26, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
47 yorum:
bu pilav cesitlerini ilk kez duyuyorum desemm gecende bir arkadasim pirinclisini yapmisti simdi bulgurlusu
cidden merak ettim tadini denemek istiyorummm
ellerine saglik cok guzel gorunuyor ah bide tadini bilsemm;))
opuyorumm
ben bu pilavı önce de duymustum ve sanırım tadına da baktım. ellerinize sağlık,çok güzel bir tadı var tavsiye ederim...
ben de aynen senin oldum.herkes biliyor sanıyordum meğer herkes bilmezmiş.eline sağlık canım.benim favorim pirinçlisi...
Hımmm...
Bende çok severim bu pilavı sizde çok şık sunmuşunuz ellerinize sağlı...
İyi pazarlar:)
ellerinize sağlık bende bayılırım bu pilava...
ben birde küp küp doğrayıp kızarttığım patlıcanları da eklerim,değişik ve çok leziz olur,deneyin:))
Bende çok severim,biz üzerine soğan kavurup servis yaparız.Müceddere deniliyor...
Canım istedi bak şimdi :)
Ellerine sağlık....
Sevgili Mutfaktaki zaman,
Pirinçlisi de çok lezzetli oluyor, ona salça koymuyoruz, üzerine soğan yakıyoruz. Çok yakışıyor.
Sevgili Aşevi,
Beğenmene çok sevindim.
bende bugün yaptım eşim çok sever yanında turşu süper olur .ellerine sağlık:)sevgiler
Fundacım, evet pirinçlisinin yeri ayrı.
İpek'cim merhaba, etkinlik için katılım mailini aldım. Seni de listeye ekledim, sevgiler.
www.baharinmutfagi.blogspot.com
Çok teşekkür ederiz Pembe tatlar...
Sevgili Elif, mmh patlıcanlı da harika olur bence, teşekkür ederiz.
Pelincim, evet soğan kavurup dökeriz üstüne bizde ama pirinçlisine yaparız. O da yarı lezziz oluyor. Ama müceddere dendiğini bilmiyordum. Öğrenmiş oldum.
Neşeli günler, çok beğeniriz biz de bu pilavı. Turşu çok yakışıyor yanına gerçekten.
Baharcım, çok teşekkür ederim, sonuçları bekliyorum merakla.
nefis gorunuyor, ellerine saglikk :)
Bizim evde de çok beğenilir bulgur bu haliyle, her haliyle. Yanına cacık, turşu, bir de kurusoğanı yumrukladın mı. Bak şimdi, şu saatte, olacak iş mi?
Teşekkür ederiz Moonishcim.
Benim yaptığım da iş mi şimdi, di mi Neclacım :)))))
Ya benim yaptığıma ne demeli? Kekin kokusunu yollamışım, limonlu limonlu. Dur seni blog listeme katayım da daha kolay ulaşabileyim. Sevgiyle kal, iyi geceler canım.
bulgurun her türlüsü çok besleyici hatta pirinçten bile daha faydalı
bu pilavın bende tavuklusunu yapıyorum en kısa zamanda yapıp blogumda yayınlıcam eminim tavuklu tarifide biliyorsundur
ellerine sağlık sevgiler
Çok lezzetlidir,yapmak isteyenlere tavsiye ederim.
Eline sağlık.
İyi geceler
Evet ama yolladın nasıl da canım çekti.
Asumancım, eminim tavuklusu da çok lezzetlidir. Onu da denemek isteriz en kısa zamanda.
Çok teşekkür ederim şanslı, bence de çok lezzetli.
Denemek istedigim bir tarif bu. Bir kac blogta gordum tadini cok merak ediyorum. Bulgur pilavina bayilirim. Deneyecegim en kisa zamanda.
Bence denemelisin, çok lezzetli oluyor.
Canım muhallebili kadayıf için biraz ağırmı demişsin.
Hiç ağır değil .
Ben çok severek yiyorum.
İlk gün yersen kıtır kıtır, ikinci günden sonra biraz daha yumuşak oluyor.
Ama ağır bir tatlı değil.
Sevgiler canım.
Bu yorumu onaylama istersen.
BENDE NE ÇOK SEVERİM BİLEMEZSİN İPEKCİĞİM..
ELLERİNE SAĞLIK....SEVGİLER.
ben bu yemeğe bayılıyorum,aslında mercimekli ve bulgurlu şeyleri çok seviyorum.bir de erişteli yeşil mercimek var o da çok güzel oluyor tavsiye ederim.üzerine mis gibi sarımsaklı yoğurtla harika oluyor canım:)
Hafif olmasına çok sevindim en kısa zamanda deneyeceğim o zaman.
Çok teşekkür ederim Nunucum.
Evet evet erişteli mercimeği bilmem mi. Ben de bayılırım ona ama hiç yoğurla denemedim. Bir dahakine deneyeceğim.
ipek,enfes bir tarif bu..bizim eved cok piser bu mercimek ve bulgur,kisir cinsi..hemen yapilicak listeme ekliyecegim..birde yogurtlu,mercimekli,eristeli bir tarifle karsilasmistim gecenlerde,soguk soguk..onu da yapacagim..yasasin mercimek...sevgiler
selam canım..öncelikle duyarlılığın için teşekkürler...ben iç anadolu kızıyım.biz de çok yaparız ,birçok insana da çok değişik gelir..ellerine sağlık..
Sibelcim, ben de şu yoğurtlu tarifi bulunca deneyeceğim hemen. Yaz geliyor soğuk soğuk şahane olur.
Çok teşekkür ederim Deryacım. Tekrar geçmiş olsun.
Sevgili İpek,
ben de mercimek ve pirinç buluşmasını ilk kıbrısta gördüm. Bulgurlar birleşiminden haberim yoktu. harika bir birliktelik olduğuna em,nim :)
sıcacık sevgiler.
Sevgili Zerrin, bulgurla da çok lezzetli oluyor. Tavsiye ederim.
Kıbrısa sevgiler....
canım bana uğrarmısın..sana ödülüm var.www.missgibi.blogcu.com
Aaa bak bunca zamandır gel bak..git bak..ağzımın suyu aksın...ee bu tarif tam benlikmiş..
Teşekkür ederim Neclacım, geldim aldım ödülümü.
Yapıp yollayayım Tanyacım sana bundan.
hiç duymamıştım ama görüntü harika, denemeye dceğer;) ellerine sağlık arkadaşım......
Çok teşekkür ederim canım.
Bilinmeyen bir tarif dediniz çok şaşırdım haftada bir pişer bizim evde içine et suyu domates sivri biber maydanoz hafif acılı hem besleyici hem lezzetli imrendim yapı bende yayılıyım bari:)
elinize sağlık
hülya
Yorum Gönder