Kış bitmek üzereyken son çorbaları yapmak lazım. Eee bir Antepli olarak hemşerim Ezo Gelinin çorbasını tariflerimize katmamak olmazdı...
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
5-6 bardak et suyu (kemik suyu ya da sadece su da kullanabilirsiniz)
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı bulgur (koymayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı limontuzu ya da 2 yemek kaşığı limon suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber, nane
Yıkadığınız mercimekleri, pirinci, bulguru ve sarımsakları et suyunda iyice haşlayın. Sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin. Mercimekler, pirinçler iyice açılınca suda erittiğiniz salçayı ve tuz, karabiberi ekleyin. (İsterseniz malzemeyi süzgeçten ya da blendırdan geçirin, çok yoğun olduysa ara ara sıcak su ekleyebilirsiniz ) Limontuzunu eritip ekleyin. Zeytinyağında incecik kestiğiniz soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşince içine kırmızı biber ve naneyi ekleyip altını kapatın ve çorbaya ekleyin.
Pazar, Nisan 12, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Misler gibi görünüyor.
Sevgiler.
çok teşekkürler taze nane :))
İade-i ziyarete geldim:)Çorba içimi ısıttı,ellerine sağlık.
Sevgiler.
Çok teşekkür ederim Pelin.
cok sevdigim bir corba ezo gelin.. ellerinize saglik.
resimlerinizi cok begendim. hangi makineyi kullaniyorsunuz diye sormak istiyorum. hayirli hafta sonlari...
www.menteskizi.blogcu.com
Çok teşekkür ederim, fotograf makinesi olarak Nikon D80 kullanıyorım. Lens olarak farklı bir lens kullanıyorum. Merak ettiğin başka soru varsa yardımcı olabilirim.
Sevgiler....
BENDE ETSUYU VE BULGURLU TERCİH EDERİM..
ELİNE SAĞLIK CANIM. ÇOK SEVGİLER
Bence de o zaman ezo gelin çorbası oluyor.
Görüşmek üzere...
yani pessssss
şu tarifte adımın geçmemesine çok bozuldum
en azından katkılarımdan dolayı bi teşekkürü haketmiomıyum :(
sözüm ranaya ipekcim sen üzerine alınma o anlamıştır ne demek istediğimi...
neyse katkılarım devam ediyor
şekerler püf noktalarını yazmayı unutmuşsunuz
1/ mercimekler pişerken su üzerine çıkan köpükleri bir süzgeçle mutlaka atın
2/ mercimeklerin haşlanması sırasında suyu az koyun, malzemeler suyu çektikçe üzerlerine soğuk su ekleyin böylece mercimekler daha kolay dağılır...
benden bu kadar hadi afiyet olsuuunnnnnn
ah esencim ah! evet tarifi senden öğrenmiştim, teşekkür etmeyi unutmuşum affet! ama farkettiysen senin tarifinden bazı farklar var, birkaç değişiklik yaptım. bir de böyle dene bakalım beğenecek misin?
Yorum Gönder