Pazar, Nisan 12, 2009

EZO GELİN ÇORBASI

Kış bitmek üzereyken son çorbaları yapmak lazım. Eee bir Antepli olarak hemşerim Ezo Gelinin çorbasını tariflerimize katmamak olmazdı...


Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
5-6 bardak et suyu (kemik suyu ya da sadece su da kullanabilirsiniz)
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı bulgur (koymayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı
limontuzu ya da 2 yemek kaşığı limon suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber, nane

Yıkadığınız mercimekleri, pirinci, bulguru ve sarımsakları et suyunda iyice haşlayın. Sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin. Mercimekler, pirinçler iyice açılınca suda erittiğiniz salçayı ve tuz, karabiberi ekleyin. (İsterseniz malzemeyi süzgeçten ya da blendırdan geçirin, çok yoğun olduysa ara ara sıcak su ekleyebilirsiniz ) Limontuzunu eritip ekleyin. Zeytinyağında incecik kestiğiniz soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşince içine kırmızı biber ve naneyi ekleyip altını kapatın ve çorbaya ekleyin.

10 yorum:

TAZE NANE on 12 Nisan 2009 14:33 dedi ki...

Misler gibi görünüyor.
Sevgiler.

tarifsiz tarifler - rana on 12 Nisan 2009 15:06 dedi ki...

çok teşekkürler taze nane :))

pelince on 12 Nisan 2009 17:39 dedi ki...

İade-i ziyarete geldim:)Çorba içimi ısıttı,ellerine sağlık.

Sevgiler.

ipek on 12 Nisan 2009 17:57 dedi ki...

Çok teşekkür ederim Pelin.

Unknown on 12 Nisan 2009 18:24 dedi ki...

cok sevdigim bir corba ezo gelin.. ellerinize saglik.
resimlerinizi cok begendim. hangi makineyi kullaniyorsunuz diye sormak istiyorum. hayirli hafta sonlari...
www.menteskizi.blogcu.com

ipek on 12 Nisan 2009 18:41 dedi ki...

Çok teşekkür ederim, fotograf makinesi olarak Nikon D80 kullanıyorım. Lens olarak farklı bir lens kullanıyorum. Merak ettiğin başka soru varsa yardımcı olabilirim.
Sevgiler....

Bir Dut Masalı - nUnU on 12 Nisan 2009 19:12 dedi ki...

BENDE ETSUYU VE BULGURLU TERCİH EDERİM..
ELİNE SAĞLIK CANIM. ÇOK SEVGİLER

ipek on 12 Nisan 2009 20:00 dedi ki...

Bence de o zaman ezo gelin çorbası oluyor.
Görüşmek üzere...

esen on 13 Nisan 2009 08:46 dedi ki...

yani pessssss
şu tarifte adımın geçmemesine çok bozuldum
en azından katkılarımdan dolayı bi teşekkürü haketmiomıyum :(
sözüm ranaya ipekcim sen üzerine alınma o anlamıştır ne demek istediğimi...
neyse katkılarım devam ediyor
şekerler püf noktalarını yazmayı unutmuşsunuz
1/ mercimekler pişerken su üzerine çıkan köpükleri bir süzgeçle mutlaka atın
2/ mercimeklerin haşlanması sırasında suyu az koyun, malzemeler suyu çektikçe üzerlerine soğuk su ekleyin böylece mercimekler daha kolay dağılır...
benden bu kadar hadi afiyet olsuuunnnnnn

tarifsiz tarifler - rana on 13 Nisan 2009 13:30 dedi ki...

ah esencim ah! evet tarifi senden öğrenmiştim, teşekkür etmeyi unutmuşum affet! ama farkettiysen senin tarifinden bazı farklar var, birkaç değişiklik yaptım. bir de böyle dene bakalım beğenecek misin?

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon