Bu tarifi, ailede yemekleri çoook meşhur olan Emine Teyzemden aldım. Dediği gibi hem çok kolay hem enfes. Bu kadar basit bir şeyin bu kadar lezzetli olması şaşırtıcı. Sanki şerbetli bir tatlı gibi oluyor. Kısaca biz bayıldık. Tatlı krizleri için leziz, çıtır çıtır, gevrek bu tatlıyı bir köşeye not etmekte fayda var.
Malzemeler:
1 adet yufka
6-7 yemek kaşığı tahin
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
7-8 yemek kaşığı toz şeker
½ bardak dövülmüş ceviz (koymayabilirsiniz)
Yufkayı ikiye kesin. Tahin ve yağı karıştırarak tahini inceltin. 1-1,5 yemek kaşığını üzerine sürmek için ayırın. Kalanın yarısını yufkanın her yerine bir fırça yardımıyla sürün. 3 kaşık şekeri serpin. Cevizin yarısını da yufkanın her yerine dağıtın. Yufkayı rulo yapın. İster lokmalık parçalar kesin ister bütün olarak gül şekli verin. Üzerlerine ayırdığınız tahinden sürüp şeker serpin. Aynı işlemi yufkanın kalan yarısını da uygulayın. 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
Cuma, Nisan 03, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Hem pratik hem lezzetli süper bir tarif, ellerine sağlık, tabii teyzeninde..
Sevgiler...
çook teşekkürler!
hemen bu akşam yapıyorum :))
aynı zamanda da balık sonrasında düşen kan şekerini yükseltmek için helva yerine yenebilecek çok kolay ama lezzetli bir tatlı olsa gerek elleriniz dert görmesin sevgili tarifsiz tariflerrr
evet, aynen öyle özlemcim, balıktan sonra olur, çayın yanına olur, şimdiden afiyet olsun
slm,tarifleriniz çok güzel.özellikle bu tahinli çıtırı öyle övmüşsünüzki yakın zamanda misafirim gelecek.denemek isterim.ellerinişze sağlık.sizi blog listeme ekledim.kekcafe
Çok teşekkürler şehnaz! Çok kolay ve gerçektn çıtır çıtır oluyorlar. Deneyin pişman olmayacaksınız :))
Bende çok severim tahinli tatları..Helede kavrulmuş tahinle dahada leziz olur..Derya Baykal'da Fatih bey'den görmüştüm bende..Kuşgözü tatlı demişti adını..Pudra şekeri serpiyor üstüne..
Artık yufkam varsa hemen yaparım bende....
Sevgiler afiyeletler olsun..
Çok teşekkür ederiz Akasya, adının kuşgözü olduğunu bilmiyordum.
Yorum Gönder