
Malzemeler:
250 gr tavuk kuşbaşı
2 adet orta boy kabak
1 adet sarı dolmalık biber
7-8 sap brokoli
3- 4 adet yeşil soğan
200 gr beyaz lahana (küçük bir boyun yarısı kadar)
7-8 adet mantar
Soya filizi
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Soya sosu
2 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Tavukları güzelce yıkayın ve süzün.Bir kaba soya sosuyla şekeri koyun, tavukları bu karışıma ekleyip karıştırın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Bu arada biber, kabak ve lahanaları jülyen doğrarın. Mantarları soyup, dörde bölün. Taze soğanları temizleyin, enine ve boyuna ikiye bölün. Brokolileri küçük küçük (bir parmak kalınlığında) doğrayın. Teflon bir tavada (tercihen wok tava) 1 kaşık yağı kızdırın ve tavukları içine atın. Yüksek ateşte tavukların dışı kızarana kadar kavurun. Tavukları ayrı bir kaba alın. Geri kalan yağı tavaya ekleyin ve gene yüksek ateşte, birer dakika aralıklarla ve sırasıyla brokoli, mantar, taze soğan, lahana, biberleri ekleyin. Ağız tadınıza göre soya sosu, tuz ve karabiber ekleyin.5 dakika yüksek ateşte bu sebzeleri soteleyin. Tavukları ve soya filizlerini ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin.
2 yorum:
Nefis gorunuyor :)) Ben de cok severim cin yemeklerini :)) Afiyet olsun :)
çok teşekkür ederim moonish
Yorum Gönder