Perşembe, Şubat 26, 2009

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ



Bu aralar gelenim gidenim çok oluyor, ben de bu sefer gül böreği yapayım dedim. Patatesi çok sevdiğim için bunu da patatesli yaptım.



Malzemeler: (12 adet için)

3 adet hazır yufka
4 adet orta boy patates
2 adet soğan
6 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Susam - Çörekotu

Öncelikle patatesleri bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra soğanları yemeklik doğrayın. Hafif kısık ateşte 2 yemek kaşığı yağ içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Bu arada haşlanan patatesleri soyup,içine tuz atın ve bir çatal yardımıyla iyice ezin. Kavrulmakta olan soğanların içine salçayı ekleyip iyice yedirin. Daha sonra bu karışımı ezdiğiniz patateslerin içine döküp karıştırın. Böreğin içi hazır. Yufkaların her birini dörde bölerek 12 parça elde edin. Diğer taraftan bir kasede hazırladığınız 3 kaşık sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yumurtayı karıştırın. Her parçanın üstüne yoğurtlu karışımdan sürün, sonra ise hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın. Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekline getirin. Böyle 12 parça gül şeklinde hazırlanmış yufkayı bir fırın tepsisine dizin. Üstlerine yoğutlu harçtan sürün. Susam ve çörekotuyla süsleyin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirerek servis yapın.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Esra Cora on 2 Mart 2009 02:05 dedi ki...

sana süper teklif.sen tuzluları yap ben pastaları.piyasadaki herkesin yaşgününü alsak sırtımız yere gelmez ;)
esra

tarifsiz tarifler on 2 Mart 2009 11:46 dedi ki...

teklifini kabul ediyorum şekerim reklam yapmaya başlayalım hemen

Adsız dedi ki...

çok teşekkürler tarif için, pek çok tarif gezdim ama en güzel anlatılmış olanı sizinki

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon