Perşembe, Şubat 26, 2009
PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
Bu aralar gelenim gidenim çok oluyor, ben de bu sefer gül böreği yapayım dedim. Patatesi çok sevdiğim için bunu da patatesli yaptım.
Malzemeler: (12 adet için)
3 adet hazır yufka
4 adet orta boy patates
2 adet soğan
6 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Susam - Çörekotu
Öncelikle patatesleri bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra soğanları yemeklik doğrayın. Hafif kısık ateşte 2 yemek kaşığı yağ içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Bu arada haşlanan patatesleri soyup,içine tuz atın ve bir çatal yardımıyla iyice ezin. Kavrulmakta olan soğanların içine salçayı ekleyip iyice yedirin. Daha sonra bu karışımı ezdiğiniz patateslerin içine döküp karıştırın. Böreğin içi hazır. Yufkaların her birini dörde bölerek 12 parça elde edin. Diğer taraftan bir kasede hazırladığınız 3 kaşık sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yumurtayı karıştırın. Her parçanın üstüne yoğurtlu karışımdan sürün, sonra ise hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın. Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekline getirin. Böyle 12 parça gül şeklinde hazırlanmış yufkayı bir fırın tepsisine dizin. Üstlerine yoğutlu harçtan sürün. Susam ve çörekotuyla süsleyin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
sana süper teklif.sen tuzluları yap ben pastaları.piyasadaki herkesin yaşgününü alsak sırtımız yere gelmez ;)
esra
teklifini kabul ediyorum şekerim reklam yapmaya başlayalım hemen
çok teşekkürler tarif için, pek çok tarif gezdim ama en güzel anlatılmış olanı sizinki
Evet tarifiniz gayet anlaşılır ve guzel görünüyor eminim tadi da guzel olacaktir elinize saglik
Yorum Gönder