Akdenizli olduğumdan mıdır, kanda Giritlilik var ondan mıdır bilmem ama zeytinyağlı yemekleri çoook seviyorum. Devamlı dolapta zeytinyağlı bir yemeğim olsun istiyorum. Mevsimi gelince de bu zeytinyağlı yemek çoğunlukla bakla oluyor. Üstüne de dereotu.
Buyrun baklamız...
Malzemeler:
Yarım kilo bakla
2 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 orta boy limon
Tuz
3 küp şeker
Karabiber
Dereotu (üstü için)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Baklaları bıçak değdirmeden ayıklayıp uzunluklarına göre ikiye ya da üçe bölün. Yıkadıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları ve sarmısakları, tuzu,2 küp şekeri ve 1 limonun suyunu içine atıp elinizle baklaları ezmeden iyice karıştırın. Yağı tencereye alıp kızdırdıktan sonra bu karışımı ekleyin. (Limonun suyuda dahil) Küçük bir kasede salçayı suda eritip yemeğe dökün. 2 bardak su ekleyip orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kısık ateşe alıp 20-25 dakika daha pişirin. İnce kıydığınız dereotu ile soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Pazartesi, Şubat 16, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder