Buzdolabını düzeltirken konserve haşlanmış nohutları gördüm ve uzun zamandır aklımda olan HUMUSu konserve nohutla deneyeyim dedim. Gayet başarılı bir sonuç oldu. Kızarmış ekmekle bayıla bayıla yedik, buyrun tarif şöyle:
Malzemeler:
1 büyük konserve nohut ( normal nohut için 2 su bardağı nohut ve akşamdan ıslanacak)
Yarım bardak tahin
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 orta boy limon
1 çay kaşığı toz kırmız biber
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kimyon
3-4 dal maydanoz
Tuz
Nohutların kabuklarını soyup rondoda çekin ya da çatalla iyice ezin. ( Normal nohut için; akşamdan ıslanan nohutları iyice haşlayıp kabuklarını soyun) Sarmısakları az tuzla havanda dövün. Ezdiğiniz nohutların içine tahini, sarımsakları, kimyonu, kırmızı biberin yarısını ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Zeytinyağ ve 2 limonun suyunu ayrı bir yerde karıştırıp, yedire yedire içine dökün. Servis edeceğiniz tabağa alın. Kırmızı toz biber ve sumakla süsleyip servis yapın. Ya da kırmızı biberi tereyağında eritip üstüne dökebilirsiniz. Tereyağında birkaç dilim pastırma kızartıp humusun üzerine koyabilirsiniz, çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder