Cuma, Haziran 05, 2009

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Yazları en sevdiklerimdendir barbunya. Yanına çoban salatayla çok güzel oluyor. Hoş yazları soğuk yenen herşeyi çok seviyorum sanırım :)) Tarifi çok klasik, herkesin kendine göre bir zeytinyağlı tarifi vardır. Bu da benim ki:

Malzemeler:

1 kg barbunya
3-4 adet yumuşamış domates (soyulmuş, küp küp doğranmış)
1-2 adet orta boy soğan (soyulup, küp küp doğranmış)
2 adet havuç (küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı(silme) biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 küp şeker
Tuz
Karabiber

Barbunyaların kabuklarını ayıklayıp güzelce yıkayın. Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın. Soğanları içine atıp pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ve barbunyaları atıp 2-3 dakika kavurun. Domatesleri ekleyin. Tuzunu, karabiberini ve şekerini ekleyin. Bir kase ılık suda salçayı eritip yemeğe dökün. 2-3 su bardağı daha ılık su ekleyin. (Barbunyaların yumuşamasına göre) Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Üzerine taze kıyılmış maydanoz çok yakışıyor.

Afiyet olsun.

43 yorum:

Pembe Tatlar on 5 Haziran 2009 11:38 dedi ki...

Kokusunu aldım geldim:))))
Çok severim canım ellerne sağlık hayırlı cumalar:)

Sevil Şahin on 5 Haziran 2009 12:03 dedi ki...

ipekcim bu sıcaklarda en guzel giden şey soguk zeytinyaglılar harikasın ellerine saglık canım sevgiler

ipek on 5 Haziran 2009 12:20 dedi ki...

Sevgili pembe tatlar,
çok teşekkür ederiz.

ipek on 5 Haziran 2009 12:21 dedi ki...

Sevilcim, çok teşekkür ederim.

aleyna on 5 Haziran 2009 12:29 dedi ki...

selamlar.zeytinyağlılar favorimdir.her ne kadar trabzonlu olsamda .buda çok çok güzel bir tarif.ramazanlarda çok sık yaparım bende.bu arada ben eviminnesesi.artık ismimle yorum yazıyorum.sevgiler.

pembecikolata on 5 Haziran 2009 12:35 dedi ki...

En sevdiğim yemeklerden...Yarın için pişirsen süper olur:) Fikir için teşekkürler

pembecikolata on 5 Haziran 2009 12:36 dedi ki...

Yani ben pişirsem:) İmla hatası oldu:))))

ipek on 5 Haziran 2009 12:38 dedi ki...

Çok teşekkürler Aleyna.

ipek on 5 Haziran 2009 13:10 dedi ki...

Sevgili pembe çikolata, :))) pişir bence de.

Narince on 5 Haziran 2009 13:13 dedi ki...

Sen bir de benim evdekileri gör. Yaz geldi mi soğuk soğuk barbunya ararlar. Limonu da bol şöyle, of of!

Şengülce on 5 Haziran 2009 13:13 dedi ki...

Barbunya çok güzel olmuş
tamda mevsimi ellerine sağlık canım.

ipek on 5 Haziran 2009 13:19 dedi ki...

Neclacım, ben de aynı senin evdekiler gibiyim. Beğenmene çok sevindim.

ipek on 5 Haziran 2009 13:19 dedi ki...

Çok teşekkürler Şengülcüm.

pelince on 5 Haziran 2009 13:44 dedi ki...

Ben daha sezonunu açmadım,ama nefis duruyor..Pazara gidip alsam mı acaba:)
Ellerine sağlık...
Desteğin için ayrıca teşekkür ederim.
Mutlu hafta sonları.

ipek on 5 Haziran 2009 14:35 dedi ki...

Pelincim, git hemen yap bence. Özlemişim ben barbunya tadını. Böyle 1-2 kişinin canını sıkmasına izin verme.
Sevgiler.

müjde on 5 Haziran 2009 16:07 dedi ki...

Ben de daha sezonu açmayanlardanım.Haftasonu ilk iş barbunya alacağım pazardan.Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...

kristalkelebek(aslı) on 5 Haziran 2009 17:00 dedi ki...

İpekcim zeytinyağlı yemeklerin hepsini çok severim ama barbunya apayrıdır benim için. Hele de pirinç pilavıyla beraber harika gider:).
Çok leziz görünüyor canım, ellerine sağlık.
Sevgiler:).
aslı

ipek on 5 Haziran 2009 17:59 dedi ki...

Çok teşekkürler Müjdecim. Bence tam zamanı.

ipek on 5 Haziran 2009 18:17 dedi ki...

Aslıcım,
Pirinç pilavıyla da çok lezzetli olur. Çocukken kuzenlerimle barbunya+pilav+salatayı karıştırıp öyle yerdik biz. Mide geniş tabi :)))

Unknown on 5 Haziran 2009 18:22 dedi ki...

İpekcim sana sonuna kadar katılıyorum bende çok se
verim barbunyayı.Ellerine sağlık öpüyorum...

ipek on 5 Haziran 2009 18:29 dedi ki...

Deryacım çok teşekkür ederiz.

♥ŞANSLI♥ on 5 Haziran 2009 18:35 dedi ki...

Barbunya çok güzel bir yemek çeşidi.Şeker gibi oluyor.Eline sağlık..
Sevgiler

made in funda on 5 Haziran 2009 18:37 dedi ki...

uff çok nefis görünüyor..ellerine sağlık canım...

ipek on 5 Haziran 2009 20:27 dedi ki...

Sevgili Şanslı, evet harika bir yemek çeşidi. şansıma benimkinin cinsi de güzel çıktı.

ipek on 5 Haziran 2009 20:27 dedi ki...

Fundacım beğenmene çok sevindim.

Zehra Gürgen on 5 Haziran 2009 21:24 dedi ki...

İpek'cim bende çok severim. Arada sırada eşim yapar.Ben hiç denemedim. Ama denersem bu tarifi kullanırım kesin.

Ellerine sağlık canım.sevgiler

ipek on 5 Haziran 2009 21:49 dedi ki...

Çok teşekkürler Zehracım.

Tijen on 5 Haziran 2009 21:53 dedi ki...

İpek ben de çok severim barbunyayı! Burhaniye'de beyaz barbunya çok vardır, onu en çok bol kırmızı ve yeşil biberle pişiririm. Bir de tane kimyon eklerim. Hmmmm yakında yerim...

HUYSUZBALIK on 5 Haziran 2009 22:34 dedi ki...

İpekçim ellerine sağlık. Ben Adanalılıktan olsa gerek çok beceremiyorum zeytinyağlı yemekleri. Barbunyayı bu tarifle deneyeyim bakalım nasıl olacak. Ellerine sağlık. Sevgiler...

ipek on 5 Haziran 2009 22:41 dedi ki...

Tijencim, yeşil biber ben koymamış olsam da çok yakışıyor. Tane kimyon hiç denemedim ama deneneceklere alındı.

ipek on 5 Haziran 2009 22:42 dedi ki...

Esincim ben etçilerdenimdir ama arada sebze de iyi geliyor :))

NEŞELİ MUTFAK on 6 Haziran 2009 00:06 dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
sevgiler iyi hafta sonları

Selma - DUSBAHCESI on 6 Haziran 2009 19:44 dedi ki...

Bende bayilirim! Her istanbula gittigimde kayinvalidem ozellikle yapar benim icin.

zarpandit on 6 Haziran 2009 23:25 dedi ki...

yalan değil yarın barbunya ve erişte salatasını yapacagım ne diyeyim :) bu aralar yemek kokusu midemi kotu ediyor :)

bir demet feslegen on 6 Haziran 2009 23:39 dedi ki...

Bak şimdi canım istedi bu saatte, ben de çok severim soğuk soğuk.. eline sağlık canım

şeker pasta on 7 Haziran 2009 12:07 dedi ki...

İpek merhabalar, Bahar'ın düzenlediği hediye etkinliği çerçevesinde sana küçük bir hediye gönderdim... Fakat eline ulaşıp ulaşmadığından emin olamıyorum... Bana bilgi verirmisin?
Sevgiler...
Banu...

ipek on 7 Haziran 2009 19:19 dedi ki...

Sevgili Neşeli Günler,
Çok teşekkürler.

Serap'la turuncu lezzetler on 7 Haziran 2009 23:41 dedi ki...

Çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım..sevgiler mutlu haftalar

ipek on 8 Haziran 2009 00:40 dedi ki...

Duş bahçesi, benimde en sevdiklerimden.

ipek on 8 Haziran 2009 00:41 dedi ki...

Zarpandit, beğenmene çok sevindim. Tam yaz menüsü olur ikisi bir arada :))

ipek on 8 Haziran 2009 00:41 dedi ki...

Edacım beğenmene çok sevindim. Çok teşekkürler.

ipek on 8 Haziran 2009 00:49 dedi ki...

Çok teşekkürler Serapçım

aslı'nın mutfağı on 8 Haziran 2009 12:04 dedi ki...

Barbunya benim de favorimdir :) ELlerine dert görmesin, sevgiler..

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon