Pazartesi, Haziran 22, 2009

FIRINDA KABAK MÜCVER

Kabak mücveri oldum olası çok severim. Eskiden dolma yaparken çıkan içlerle yapıyorken artık sırf mücver yapmak için kabak alır oldum. Ama kızartması ağır olduğu için bir süredir fırında yapıyorum. Sonuçtan oldukça memnunum. Lezzet aynı lezzet ama daha hafif.



Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
3 dal taze soğan
Bir tutam maydanoz (siz damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Susam

Kabakları rendeleyin. Taze soğanları ve maydanozları ince kıyın. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Bir borcamı ya da fırın tepsinizi unlayın. Karışımı bu kaba dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve susamı koyun. 200 derecelik fırında içi pişene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.




Afiyet olsun.

37 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU on 22 Haziran 2009 16:01 dedi ki...

canım benim..
hiç kıyamam ben sana.. ama bazı anlar böyle hissetmemize neden oluyor..
lakin hayat devam ediyor, her haliyle ve her anıyla...
mücverine bayıldım. nasıl sevmeyizki dediğin gibi.
yaz geldi ya, bende çok keyifliyim, bu mevsim sebze ve meyvelerine.
ellerine sağlık ipekciğim..
sevgiler cnm.

Unknown on 22 Haziran 2009 16:14 dedi ki...

Canım ellerine sağlık mücver süper ben yaz ayları
mümkün olduğunca yemek olarak yapıyorum içleri ha
zır dilimi aldım.Mutlu haftalar kocaman öpüyorum.

Pembe Tatlar on 22 Haziran 2009 16:49 dedi ki...

Canım ellerine sağlık...
Bende fırında tercih ediyorum hafif olması açısından..
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..

aleyna on 22 Haziran 2009 17:10 dedi ki...

canım bende çok sık mücver yaparım.fırında hiç denemedim.ama bir denemek lazım.sevgilerimle.

made in funda on 22 Haziran 2009 18:44 dedi ki...

bence de kızartması ağır oluyor.bir de böyle denemek lazım.ellerine sağlık canım...

Selma - DUSBAHCESI on 22 Haziran 2009 19:26 dedi ki...

bende cok severim mucveri, ama yagda kizardigi icin tercih etmiyorum.
Bu tarifin cok hosuma gitti, mutlaka deneycegim.

NEŞELİ MUTFAK on 22 Haziran 2009 19:54 dedi ki...

bende bu şekilde denemiştim çok hoşuma gitti yağda kızartmaktan daha hafif .
ellerine sağlık
sevgiler

cimcime on 22 Haziran 2009 20:17 dedi ki...

Bu güzel blogunuz, maydanoz blog topluluğu içerisinde yerini almıştır, selamlar.

Halime on 22 Haziran 2009 21:43 dedi ki...

hmm... işte aradığım lezzet bu :). Ben tam buğday unuyla yaparsam daha sağlıklı olur diyetim için :).Ellerine sağlık .Kabak tariflerini bekliyorum :D.

Narince on 22 Haziran 2009 21:51 dedi ki...

Hakikaten ben evdekilere sevdiremedim mücveri. Bir de fırında denemeli. İyi geceler İpekçiğim.

Unknown on 22 Haziran 2009 22:03 dedi ki...

ellerine sağlık ben de mücveri çok severim

gulay on 22 Haziran 2009 23:10 dedi ki...

canım ellerine sağlık.. benimde çok severek yaptığım ve yediğim bir yemek..
sevgilerimle...

♥ŞANSLI♥ on 23 Haziran 2009 01:13 dedi ki...

Canım alttaki kesik parçayı ben aldım.
İyi geceler...

Asuman la on 23 Haziran 2009 01:25 dedi ki...

bayılırım ama tercihen kızarmasını daha çok severim ellerine sağlık sevgiler

mutfaktakizaman on 23 Haziran 2009 13:09 dedi ki...

ellerine saglik canimm bende cok severim fakat hic firinda denemeemistimm..
hafif olmasi acisindan iyi bir fikir bende bidahakine oyle yapayimm:))

Hülya on 23 Haziran 2009 21:46 dedi ki...

Sebzeli tariflere daha bir alıcı gözüyle bakıyorum ben.Fırınlamak süper fikir.

Sevgiler...

pelince on 25 Haziran 2009 12:23 dedi ki...

Bende çok severim,denemiştim çok lezzetli oluyor..Ellerine sağlık...

Sevgiler..

Hayırlı Kandiller..

ipek on 25 Haziran 2009 12:33 dedi ki...

Nunucum. çok teşekkür ederim :))

ipek on 25 Haziran 2009 12:34 dedi ki...

Deryacım yaz kış süper oluyor bence mücver.

ipek on 25 Haziran 2009 12:36 dedi ki...

Sevgili pembe tatlar,
fırında çok hafif oluyor. Ben de artık hep fırını tercih ediyorum.

ipek on 25 Haziran 2009 12:37 dedi ki...

Aleyna, fırında tavsiye ederim.

ipek on 25 Haziran 2009 12:38 dedi ki...

Fundacım, fırın çok hafif olyor. Lezzet aynı kabak lezzeti.

ipek on 25 Haziran 2009 12:38 dedi ki...

Sevgili düş bahçesi, beğenmene çok sevindim.

ipek on 25 Haziran 2009 12:39 dedi ki...

Neşeli günler,
beğenmene çok sevindik. Teşekkürler.

ipek on 25 Haziran 2009 12:39 dedi ki...

Sevgili maydanoz çok teşekkür ederim.

ipek on 25 Haziran 2009 12:40 dedi ki...

Halimecim tam buğday unu da süper olur. Bak iyi aklıma getirdin. Bir dahakine bende öyle deneyeceğim.

ipek on 25 Haziran 2009 12:40 dedi ki...

Neclacım, dene bence evdekilere. Kim bilir belki böyle severler.

ipek on 25 Haziran 2009 12:41 dedi ki...

Sevgili kendimce,
beğenmene çok sevindim.

ipek on 25 Haziran 2009 12:41 dedi ki...

Gülay, çok teşekkürler.

ipek on 25 Haziran 2009 12:41 dedi ki...

Şanslıcım al tabiki :))
afiyet olsun.

ipek on 25 Haziran 2009 12:42 dedi ki...

Asumancım, kızartmasını kim sevmezki :))) Ama malum yaz, kilolar. Fırında daha hafif :)

ipek on 25 Haziran 2009 12:43 dedi ki...

Mutfaktaki zaman,
Yaz ayı için çok ideal. Denemeni tavsiye ederim. Beğenmene çok sevindim.

ipek on 25 Haziran 2009 12:43 dedi ki...

Hülyacım sana katılıyorum. Sebze tarifler benim de bu aralar favorim.

ipek on 25 Haziran 2009 12:44 dedi ki...

Pelincim çok teşekkürler. Beğenmene sevindim.

Şengülce on 27 Haziran 2009 20:33 dedi ki...

canım çok güzel olmuş fırında hafifte olur
ellerine sağlık annem.

ipek on 28 Haziran 2009 12:27 dedi ki...

Şengülcüm çok teşekkür ederim.

gelincik on 28 Haziran 2009 18:23 dedi ki...

bu fırında mücverden bende yaptım gerçekten çok güzel oluyor ellerine sağlık senin mücverde nefis görünüyor

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon