Pazartesi, Mayıs 04, 2009

NOHUTLU PAZI

Pazının her türlüsünü çok seviyorum. Sarmasından yumurtalısına kadar. Gene geçenlerde pazardan pazı almıştım. Ne yapsam diye düşünürken dolaptaki haşlanmış nohutları gördüm ve bu yemek ortaya çıktı. Ben tadını çok beğendim. Nohutla çok yakıştılar birbirlerine. Ben et kullanmadım ama isteyen kuşbaşı et kullanıp etli yemeğini yapabilir. Tarif çok pratik :


Malzemeler:
1 bağ pazı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
3-4 diş sarımsak (küçük küçük doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Pazıları güzelce yıkayıp, doğrayın. Bir tencereye yağı dökün ve altını yakın. Isınınca soğanları ve sarımsakları atıp, pembeleşinceye kadar kavurmaya başlayın. Doğradığınız pazılarıda ekleyin ve kavurmaya devam edin. Zevkinize göre tuzunu karabiberini atın. Pazılar ölünce nohutları ekleyin. Bir kaseye salçayı ve ılık suyu koyun, suda salçayı eritin. Salçalı suyu tencereye dökün. Yemeğin üzerini geçinceye kadar su ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. (Suyu biterse azar azar kaynar su ekleyebilirsiniz.)

Afiyet olsun.

46 yorum:

Moonish (moonsun) on 4 Mayıs 2009 05:51 dedi ki...

Afiyet olsun , nefis gorunuyor gercekten :))

Bir Dut Masalı - nUnU on 4 Mayıs 2009 08:01 dedi ki...

eline sağlık son derece faydalı ve besleyici olmuş canım.
sevgiler- iyi haftalar.

Pembe Tatlar on 4 Mayıs 2009 08:13 dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok besleyici ve hafif görüntüde güzelll..
Sevgilerimle:)

Selma - DUSBAHCESI on 4 Mayıs 2009 09:10 dedi ki...

Nefis gorunuyor valla. Ben cok severim boyle hafif yemekleir. Ellerine saglik.

Narince on 4 Mayıs 2009 09:24 dedi ki...

Ben de pazı dedimi dururum. Nohutla birleşirmek hiç aklımdan geçmemişti. Uydu diyorsan biz de deneriz artık. Güzel bir hafta dilerim canım.

Unknown on 4 Mayıs 2009 10:02 dedi ki...

İpekcim ellerine sağlık bende çok severimm pazıyı
çok leziz ve sağlıklı.Mutlu haftalar sevgiler..

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık..çok güzel görünüyor çok güzel bir blog burası ..daha önce rastlamadığıma üzüldüm..o kadar çok denenmek üzere tarif kaydettim ki..hepsi çok güzeller..sevgilerimle..

aşevi on 4 Mayıs 2009 12:39 dedi ki...

ne kadar sağlıklı bir yemek olmuş ellerine sağlık canım:)

mutfaktakizaman on 4 Mayıs 2009 14:02 dedi ki...

pazi denince aklima hemen gozlemesi gelir o da tabi kilo olarak geri donuyor halbuki bu nekadar hafif vitaminli bir yemek olmusss ellerinize saglikkk biraz dikkat etmek lazim dimi?
sevgilerr

Zehra Gürgen on 4 Mayıs 2009 15:01 dedi ki...

İpek'cim çok güzel görünüyor. nohut serbestse sınıfta bende yapacağım.Bir sorayım sınıf başkanımıza bakalım :)

ellerine sağlık
sevgiler

Tijen on 4 Mayıs 2009 15:02 dedi ki...

Ellerine sağlık sevgili İpek, bu tam benlik bir tarif. Bayılırım ben de baklagillerle sebzeleri karıştırmaya. Çok da besleyici oluyor böylece yemekler.

Asuman la on 4 Mayıs 2009 16:54 dedi ki...

Nohutun girdiği bütün yemekler çok lezzetli oluyor.Ayrı bi tadı var.Baklagiller arasında bizim evede en popüler olanıdır desem yeri var..
ellerine sağlık sevgiler...

zarpandit on 4 Mayıs 2009 19:14 dedi ki...

kendime hala kızamaktayım sen dibindeki blogu gorme teeeee http://www.tastespotting.com'da gör bu ne olaki diye zıpla hopla buraya kon! olacak iş değil canım :)

çekimleriniz gerçekten çok güzel hatta ben bayıldım diyeyim tam olsun :) fotograflar beni ye diye cıglık atarken yapmamak için çok zorlanacağım sanırım özellikle tatlıları :)

Şehnaz on 4 Mayıs 2009 19:52 dedi ki...

HARİKA GÖRÜNÜYOR.HİÇ DENEMEDİM AMA DENEMEK İSTERİM.ELLERİNE SAĞLIK.KEKCAFE

HUYSUZBALIK on 4 Mayıs 2009 20:55 dedi ki...

İpekçim yeşillik sevmiyorum pazı hayatımda yemedim. :( Malesef. Ama denemek lazım nohutla felan bir şekilde sebze yemenin bir yolunu bulmak lazım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

made in funda on 4 Mayıs 2009 21:00 dedi ki...

ben de bu gün çorbasını yaptım.nefis oldu.ama bu nohutlu müthiş olmuş.tebrikler.bir dahakine bunu da deneyeyim ben.ellerine sağlık canım..

elifinmutfagi on 4 Mayıs 2009 22:29 dedi ki...

ipekciğim
pazının sarmasını severim de böyle yemeğini helede nohutlusunu hiç denemedim,hatta aklıma bile gelmedi..
ama denemek lazım,yeniliklere açık olmak lazım dimi..
ellerine sağlık..

Çileksuyu Sibel on 5 Mayıs 2009 12:36 dedi ki...

ellerine saglik Ipek..ben ispanakli yapiyorum,hohutla,o da cok yakisiyor...

ipek on 5 Mayıs 2009 13:52 dedi ki...

Moonishcimm, beğenmene çok sevindim.

ipek on 5 Mayıs 2009 13:53 dedi ki...

Çok teşekkür ederim Nunucum.

ipek on 5 Mayıs 2009 13:56 dedi ki...

Sevgili pembe tatlar, evet çok hafif bir yemek oldu. Beğenmene çok sevindik.

ipek on 5 Mayıs 2009 14:00 dedi ki...

Sevgili Düş bahçesi,
Artık havalar ısınmaya başladı, mecburen hafif yemeklere geçicez. Ben başlangıcı yaptım :)))

ipek on 5 Mayıs 2009 14:01 dedi ki...

Neclacım, bence çok yakıştılar, tavsiye ederim yani.

ipek on 5 Mayıs 2009 14:13 dedi ki...

Çok teşekkür ederim Derya'cım.

ipek on 5 Mayıs 2009 14:16 dedi ki...

Sevgili Yosun,
çok teşekkür ederim beğenilerin için. Devamlı bekleriz :))

ipek on 5 Mayıs 2009 14:17 dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili aşevi.

ipek on 5 Mayıs 2009 14:44 dedi ki...

Sevgili mutfaktakizaman,
Ben pazının tüm yemeklerini çok beğeniyorum. Bu da son gözdem oldu. Hem hafif, hem çok sağlıklı.

ipek on 5 Mayıs 2009 14:48 dedi ki...

Zehracım, hepinizin azmine hayranım. Bence de bir sor, ona göre yersin :))

ipek on 5 Mayıs 2009 14:49 dedi ki...

Sevgili Tijen,ben de çok seviyorum baklagillerle sebzeleri karıştırmaya. Çok güzel lezzetler çıkıyor. Beğenmene çok sevindim.

ipek on 5 Mayıs 2009 14:56 dedi ki...

Sevgili Asuman,
Bende de nohutun ayrı bir yeri vardır ve tüm yemeklere çok yakıştığını düşünüyorum.

ipek on 5 Mayıs 2009 14:59 dedi ki...

Sevgili Zarpandit, bir şekilde buluştuk ama değil mi? Ha tastespotin de, ha bloggerda. Resimleri ve tarifleri beğenmene çok sevindik. Her zaman bekleriz.

ipek on 5 Mayıs 2009 15:23 dedi ki...

Beğenmene çok sevindim, Şehnaz.

ipek on 5 Mayıs 2009 15:26 dedi ki...

Esincim, sevmeyene yemek ne zordur tahmin ediyorum. Ama nohutunu bol koyup, pazısını azaltabilirsin. Seçim senin tabi ki.

Damak Tadı on 5 Mayıs 2009 15:31 dedi ki...

Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Bu tür karışımları bende çok seviyorum..


Sevgiler..

ipek on 5 Mayıs 2009 17:35 dedi ki...

Fundacım çorba yazısını görünce gözlerim parladı. Bir ara tarifini bana yollayabilirsen bir denemek isterim.

ipek on 5 Mayıs 2009 17:46 dedi ki...

Elifcim, yeniliklere açık olmak lazım. İkisini
ayrı ayrı yeyip, tadlarını beğeniyorduk. Neden birlikte pişmesinler ki dedim. :))

ipek on 5 Mayıs 2009 17:48 dedi ki...

Sibelci, ıspanakla çok yakın zaten tadı pazının. Ispanağa da çok yakışıyordur eminim.

ipek on 5 Mayıs 2009 17:51 dedi ki...

Sevgili Gül, beğenmene çok sevindim.

müjde on 5 Mayıs 2009 23:46 dedi ki...

Çok leziz görünüyor İpekciğim.Ellerine sağlık.Ben de bu tarz yemekleri çok seviyorum.
Sevgiler...

ipek on 6 Mayıs 2009 00:56 dedi ki...

Çok teşekkürler beğenin için Müjdecim.

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR CANIM SAĞLIKLI BİRLEZZET...

ipek on 6 Mayıs 2009 12:07 dedi ki...

Çok teşekkürler Didemcim.

TAZENANE on 6 Mayıs 2009 12:14 dedi ki...

Canım ne kadar güzel bir lezzet.
Sevgiler.

ipek on 6 Mayıs 2009 14:53 dedi ki...

Beğenmene çok sevindim.

pelince on 6 Mayıs 2009 15:48 dedi ki...

Çok değişik ve güzel bir fikir,denemek lazım.

Ellerine sağlık...

Sevgiler.

ipek on 6 Mayıs 2009 16:20 dedi ki...

Çok teşekkürler Pelincim.

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon