Perşembe, Eylül 24, 2009

RENKLİ KREMALI TOPKEK

Bayramı çalışarak geçiren biri olarak çok da anlamadım nasıl geçtiğini. Umarım hepinizin bayramı güzel geçmiştir. Bu arada araya bayram girdi kaynadı. Blogun görünüşünü değiştirdik. Benim hala gözüm alışamadı kendisine. Zamanla alışırım sanırım :))

Tarife gelince bu da doğum gününe yaptığım kekler. Herkes çok beğendi.Çocuklar renkli oluşunu büyükler tadını. Keklerin tarifinin orjinali Cafe Fernandoya ait. Çok başarılı bir tarif tavsiye ederim :


Malzemeler:

200 gram bitter çikolata (ince ince doğranmış)
343 gram tereyağı
2+1/4 su bardağı (445 gram) şeker
8 yumurta
1+1/4 su bardağı (180 gram) un
1/4 su bardağı (30 gram) kakao
1+1/2 çay kaşığı (7 gram) kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz


Kreması için;
1 paket krem şanti
1 paket vanilyalı crem ole
Renkli gıda boyası

Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. Parşömen kağıdı serili fırın tepsilerine kağıttan topkek kaplarını koyup bir kenara ayırın. İnce ince doğranmış çikolatayı tereyağıyla beraber benmari usulu eritin ve karıştırın.Ateşten alıp şekeri ekleyin ve 10 dakika soğumaya bırakın. Bir mikser yardımıyla 3 dakika boyunca çırpın.Ardından yumurtaları teker teker ekleyerek her ekleme sonrasında 10 saniye boyunca çırpın.Başka bir kaba unu, kakaoyu, tuzu ve kabartma tozunu eleyin, çikolatalı karışıma ekleyip mikserle tekrar çırpın.Karışımı topkek kaplarına kapların sadece 3/4′ü dolacak şekilde dağıtın ve 25 dakika boyunca pişirin. (kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)

Kreması için ben bir paket krem şanti, 1 paket vanilyalı Crem Ole kullandım. Ayrı ayrı krem şanti ve Crem oleyi hazırlayıp soğuttum. Daha sonra ikisini birleştirip mikserle çırptım. Gıda boyasıyla renklendirip, kekler soğuduktan sonra üzerlerine sürdüm.



Afiyet olsun.

Pazartesi, Eylül 14, 2009

BONİBONLU PARÇA ÇİKOLATALI KURABİYE


Arayı çok açmadan bonibonlu kurabiye tarifini hemen gireyim istedim. Tarifin orjinali Cafe Fernando'da. Yapılışı çok pratik. Zorlayacak bir tarafı yok tarifin. Sadece dikkat edilmesi gereken ayrıntılar var. Cafe Fernando detaylıca yazmış neler olduklarını. Bunlardan en önemlileri damla çikolata kullanmamak ve bonibonları piştikten sonra yerleştirmek. Kurabiye pişince üstü oldukça yumuşak oluyor. Bonibonları çok rahat yerleştirebiliyorsunuz. Soğudukça kurabiyeler sertleşiyor. Çok uzatmadan tarifi vereyim.


Malzemeler:
2 su bardağı un
3/4 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
225 gr tereyağı
(oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı esmer şeker
2 yumurta
(oda sıcaklığında)
2 çay kaşığı vanilya özütü (ya da 1 paket vanilya)
280 gr bitter çikolata (küçük küçük kıyılmış)
Bonibon şeker


Fırınınızı önceden 180°C’de ısıtın. İki tane fırın tepsisine fırın kağıdı serip bir kenara ayırın.Orta boy bir kapta unu, tuzu ve karbonatı karıştırıp bir kenara ayırın.Oda sıcaklığına gelmiş yumuşak tereyağını mikserle 1 dakika kadar çırpın. Ardından şekerleri ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Daha sonra teker teker yumurtaları ekleyip tamamen karışana kadar iyice çırpın.Vanilyayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Mikser hızını en düşük ayarına getirip unlu karışımı 3 kerede ekleyerek karıştırmaya devam edin.Tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla kıyılmış çikolatayı (bobibonları en sona saklıyoruz) hamura eşit şekilde dağılacak şekilde karıştırın.Kurabiye hamurunu 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.Soğumuş olan hamurdan ufak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, 5′er santim aralıklarla tepsilere dizin ve tepesine azıcık bastırıp düzleyin. (Ben tepsi başına 5 adet kurabiye dizdim tam geldi ve kurabiyelerin üzerine hafif bastırın, kendini bayağı salıyor).10-11 dakika pişirip (rengi hafif kahveleşince) tepsileri fırından çıkarın. Üzerleri yumuşak olacaktır. Çıkarır çıkarmaz bonibonları hafifçe bastırarak kurabiyelerin üzerine dizin ve soğumaya bırakın.



Afiyet olsun.

Cuma, Eylül 11, 2009

2. YAŞ PARTİSİ

Geçen pazar canım Levoşumun doğumgünüydü. Daha dün gibiydi doğumu. O koca adam olmuş 2 yaşına girmiş bile. Ben de ablası olarak ona çok şirin mamalar yaptım. Ve de hediye standı. Uzun süredir yokluğum sebeplerinden biri de bu stand. Yeni bir iş koluna el atıyorum :)) Yakında sizinle de paylaşıcam zaten bunları.
Parti için ben cafe fernandonun bonibonlu kurabiyesini,




gene cafe fernandonun kakaolu topkeklerini,


ve mozaik pastamı (biraz soğuduktan sonra elle yuvarlayıp şekerlemelere batırdım)


yaptım. Topkekler ve kurabiyenin tarifini bir sonraki kayıtta vericem. Mozaik pastanın tarifini linkle verdim. Üzerindeki baskıları ilk Tuğbada görmüştüm. Sağolsun nasıl yaptığını anlattı ve çok eğlenceli bu kartlar çıktı ortaya. Bir de Leventçim için yaptığım şeker standı var. Beni biraz uğraştırdı:)) Gelen misafirlerine hediye şeker standı da şöyle :



Çok eğlendik doğum gününde. En revaçta olanlar -çocuklar tarafından- bu şekerlerdi. Ve bu da mumların üflendiği an.


Not: Tarifleri en kısa zamanda giricem. Bu aralar benim kısalarım biraz uzun sürüyor biliyorum. Ama yavaş yavaş normal tempoma dönüyorum :))

Salı, Eylül 01, 2009

TATİLDEN DÖNÜŞ VE ADADA ZAFER BAYRAMI

Sonunda uzuuuun tatilimizi bitirip geldik. Dinlenmiş, kafamı toplamış, sağlıklı olarak :) Tatili bitirip bir de haftasonunu Büyükadada geçirdik. Ben yol yorgunuyum, sizi fotograflara bırakıyorum :))))))


Büyük küçük herkes sörf yapıyor Alaçatı'da. Çok imreniyor insan.
Babylon sanırım Alaçatı'nın en güzel plajı. Alternatif çok yok zaten :))
Kuşadası; muhteşem bir deniz. Havuz mu deniz mi ayırt etmek zor.
Sisam adasında bir ev...
Ve Büyükada da Zafer Bayramı ;







Orkestra şefimiz harikaydı.Hayatında ilk bando görüşü :)

En çok biz büyükler eğlendik.
Faytona binmeden olmazdı.
E o kadar Aya Yorgi'ye tırmandık, kanıtlamadan inemezdim.Gezi notları şimdilik bu kadar. En kısa zamanda tariflerle buradayım.
 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon