Salı, Ocak 27, 2009
ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ
MALZEMELER:
Yarım kilo brokoli
2 Adet orta boy havuç
1 orta boy soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 su bardağı su
Sıvı yağ
Tuz
2 küp şeker
Karabiber
Öncelikle havuçları az suyla 10 dakika haşlayın. (Brokoli daha çabuk piştiği için ben havuçları önceden haşlıyorum.) Soğanları küp küp doğrayıp tencerede yağla kavurun. Sarımsakları ikiye ya da üçe bölerek soğanlara katın. O sırada brokolileri iyice yıkayıp büyük olmayacak şekilde doğrayın. Soğanlar pembeleşince tuzunu ve karabiberini atın. Hemen sonra brokolileri atıp iyice karıştırın. Havuçları şerit halinde dörde, o şeritleri de enlemesine 3'e bölün ve havuçları da ekleyin. 4 bardak suyu ve 2 küp şekeri ekleyin. 1 tatlı kaşığı salçayı bir kase ılık suda eritip yemeğe katın. Orta ateşte brokoliler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder