Enginar mevsimi geldi!!! Artık bu faydalı sebzeyi bol bol yiyebileceğiz. Ben garnitürlüsünü yaptım çünkü en çok bunu seviyorum. Ama ayıklayıp arpacık soğanla kavurup pişirdiğiniz iç baklayla ya da favayla da yapabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde bu şekilde de pişirmeyi düşünüyorum, yani bunların tarifine de yer verebiliriz.
Malzemeler:
5 adet soyulmuş enginar
1 yemek kaşığı un
½ limon suyu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet konserve garnitür
½ yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Enginarları içine un ve limon suyu koyup karıştırdığınız suda yumuşayana kadar haşlayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırır. Garnitürü ve tuzu koyup çevirin. 1,5-2 çay bardağı su ilave edip haşlanmış enginarları ters bir şekilde üstlerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp 10-15dk. kadar kısık ateşte pişirin. Altıı kapatmadan hemen önce şekeri serpin. Soğuduktan sonra enginarları servis tabağına dizip içlerine garnitürleri pay edin ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Cuma, Mayıs 01, 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
36 yorum:
Ranacımmm ellerine sağlıkk çok severim çokta şık olmuş sevgiler...
Hımmm ellerine sağlık canım sunum süper olmuşşş:)
Çok teşekkür ederim Deryacım :)
Sevgili pembe tatlar, aslında dereotunu unutmuşum ama beğenmene çok sevindim!
Nefis olmus, cok istah acici. Su enginar nasil soyulur hic bilmiyorum. SImdi ye kadar hic pisirmedim. Denemek lazim.
en sevdıgım sebzelerdendır kendısı.....hatta bu hafta içi portakallı yaptım, aynı portakallı kerevızı yaptıgım gıbı:)bak yıne canım ıstedı:)
ellerıne saglık...
Süper bir fotoğraf,iştah açıyor resmen:)
Ellerine sağlık...
Ne güzel, hafif, sağlıklı, ellerine sağlık sevgili İpek.
Sevgili Düşbahçesi, ben de enginarı kendim soymadım. Genelde manavlarda pazarlarda soyulmuş hallerini satıyorlar.Büyük kolaylık.
Hımmm portakal çok yakışmış olabilir, bende bir deneyeyim hemen.
Pelincim, artık özgürce yorum yazılabilir, hiç farketmemişim :)) Beğenmene çok sevindim.
Neclacım, beğenmene çok sevimdim, çok teşekkür ederim.
Oh mis gibi ne güzel görüntü öyle.
Sevgiler.
Çok teşekkür ederim.
görüntü harika.ellerine sağlık canım..
Fundacım, beğenmene çok sevindim.
ahh ahh..
itirazsız kabul ediyorum..
harika harika.
Harika olmuslar. Ben gecen hafta pazardan aldigimda iclerinden minicik enginarlar cikti. Bu guzelliklerin yanina bile yaklasamazlar
Bayılıyorum enginarın görüntüsüne.Çok göze hitap etmiş eline sağlık tadınında güzel olduğundan eminim.
Hayırlı hafta sonları
Sunumun çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Ben daha açılışı yapmadım, en kısa zamanda enginar alıp denemeliyim.
Sevgiler
Nunucum afiyet olsun :))
Sevgili Alev, ben soydurup alıyorum, eve gelince süpriz olmuyor.
Şanslı, çok teşekkür ederim. Beğenmene çok sevindik.
Tam güzel mevsimi Sedacım, çok lezzetli oluyorlar.
harika bir goruntu yaaa ellerinizee saglikkkk bende cok severim enginarii iyihafta sonlarii
Hımm..Nede tesadüf olmuş bende dün almıştım enginarı...Burda bilmezlerki temizleyipte hazırda satsınlar..
Çok severim çiğ bile yiyebilirim..
İlk defa ucuzladı bu sene..Tanesi 2,5 lira aslınjda alıp bolcana depreezeye atmalı değilmi..Eline sağlık İpek'cim sevgilerimle kocaman..
Çok teşekkür ederiz.
Sevgili akasyakokusu,
Ben de çiğ yemesini çok seviyorum. Birde bol limonla haşlayıp yapraklarının köklerini yemek çok lezzetli oluyor. Alıp dolaba atmalı bence de.
Oohh ne güzel birsürü güzel tarif yayınlanmaya başladı :)
çok güzel görünüyor, hiç yapmadım ama bunuda deneyeceğim.Ellerine sağlık canım
sevgiler
Çok teşekkür ederim Zehracım, hemen dene bence enginarı. Çok lezzetli oluyor.
Son günlerde cok dolasiyor bu Enginar bloglari, artik bana da ugramasi gerekiyor galiba, o kadar lezzetli görünüyor ki, ellerine saglik, sevgilerimle
zehra
Beğenmene çok sevindim Eya'cım
Ben de çok severim enginarı, ellerine sağlık..
Ben de bu şekilde çok severim enginarı, eline sağlık
Sevgiler...
Aslıcım, beğenmene çok sevindik.
Çok teşekkürler Sibel.
Yorum Gönder