Cuma, Mayıs 01, 2009

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Enginar mevsimi geldi!!! Artık bu faydalı sebzeyi bol bol yiyebileceğiz. Ben garnitürlüsünü yaptım çünkü en çok bunu seviyorum. Ama ayıklayıp arpacık soğanla kavurup pişirdiğiniz iç baklayla ya da favayla da yapabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde bu şekilde de pişirmeyi düşünüyorum, yani bunların tarifine de yer verebiliriz.

Malzemeler:
5 adet soyulmuş enginar
1 yemek kaşığı un
½ limon suyu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet konserve garnitür
½ yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Enginarları içine un ve limon suyu koyup karıştırdığınız suda yumuşayana kadar haşlayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırır. Garnitürü ve tuzu koyup çevirin. 1,5-2 çay bardağı su ilave edip haşlanmış enginarları ters bir şekilde üstlerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp 10-15dk. kadar kısık ateşte pişirin. Altıı kapatmadan hemen önce şekeri serpin. Soğuduktan sonra enginarları servis tabağına dizip içlerine garnitürleri pay edin ve dereotu ile süsleyip servis yapın.


36 yorum:

Unknown on 1 Mayıs 2009 15:56 dedi ki...

Ranacımmm ellerine sağlıkk çok severim çokta şık olmuş sevgiler...

Pembe Tatlar on 1 Mayıs 2009 15:58 dedi ki...

Hımmm ellerine sağlık canım sunum süper olmuşşş:)

tarifsiz tarifler - rana on 1 Mayıs 2009 16:09 dedi ki...

Çok teşekkür ederim Deryacım :)

tarifsiz tarifler - rana on 1 Mayıs 2009 16:13 dedi ki...

Sevgili pembe tatlar, aslında dereotunu unutmuşum ama beğenmene çok sevindim!

Selma - DUSBAHCESI on 1 Mayıs 2009 16:28 dedi ki...

Nefis olmus, cok istah acici. Su enginar nasil soyulur hic bilmiyorum. SImdi ye kadar hic pisirmedim. Denemek lazim.

Saliha on 1 Mayıs 2009 16:59 dedi ki...

en sevdıgım sebzelerdendır kendısı.....hatta bu hafta içi portakallı yaptım, aynı portakallı kerevızı yaptıgım gıbı:)bak yıne canım ıstedı:)
ellerıne saglık...

pelince on 1 Mayıs 2009 17:10 dedi ki...

Süper bir fotoğraf,iştah açıyor resmen:)
Ellerine sağlık...

Narince on 1 Mayıs 2009 17:18 dedi ki...

Ne güzel, hafif, sağlıklı, ellerine sağlık sevgili İpek.

ipek on 1 Mayıs 2009 17:47 dedi ki...

Sevgili Düşbahçesi, ben de enginarı kendim soymadım. Genelde manavlarda pazarlarda soyulmuş hallerini satıyorlar.Büyük kolaylık.

ipek on 1 Mayıs 2009 17:48 dedi ki...

Hımmm portakal çok yakışmış olabilir, bende bir deneyeyim hemen.

ipek on 1 Mayıs 2009 17:49 dedi ki...

Pelincim, artık özgürce yorum yazılabilir, hiç farketmemişim :)) Beğenmene çok sevindim.

ipek on 1 Mayıs 2009 17:49 dedi ki...

Neclacım, beğenmene çok sevimdim, çok teşekkür ederim.

TAZE NANE on 1 Mayıs 2009 18:34 dedi ki...

Oh mis gibi ne güzel görüntü öyle.
Sevgiler.

ipek on 1 Mayıs 2009 20:19 dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

made in funda on 1 Mayıs 2009 20:39 dedi ki...

görüntü harika.ellerine sağlık canım..

ipek on 1 Mayıs 2009 20:55 dedi ki...

Fundacım, beğenmene çok sevindim.

Bir Dut Masalı - nUnU on 1 Mayıs 2009 22:45 dedi ki...

ahh ahh..
itirazsız kabul ediyorum..
harika harika.

Alev on 2 Mayıs 2009 04:47 dedi ki...

Harika olmuslar. Ben gecen hafta pazardan aldigimda iclerinden minicik enginarlar cikti. Bu guzelliklerin yanina bile yaklasamazlar

♥ŞANSLI♥ on 2 Mayıs 2009 10:53 dedi ki...

Bayılıyorum enginarın görüntüsüne.Çok göze hitap etmiş eline sağlık tadınında güzel olduğundan eminim.
Hayırlı hafta sonları

Seda on 2 Mayıs 2009 11:45 dedi ki...

Sunumun çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Ben daha açılışı yapmadım, en kısa zamanda enginar alıp denemeliyim.
Sevgiler

ipek on 2 Mayıs 2009 12:04 dedi ki...

Nunucum afiyet olsun :))

ipek on 2 Mayıs 2009 12:05 dedi ki...

Sevgili Alev, ben soydurup alıyorum, eve gelince süpriz olmuyor.

ipek on 2 Mayıs 2009 12:06 dedi ki...

Şanslı, çok teşekkür ederim. Beğenmene çok sevindik.

ipek on 2 Mayıs 2009 12:10 dedi ki...

Tam güzel mevsimi Sedacım, çok lezzetli oluyorlar.

mutfaktakizaman on 2 Mayıs 2009 12:50 dedi ki...

harika bir goruntu yaaa ellerinizee saglikkkk bende cok severim enginarii iyihafta sonlarii

akasyakokusu on 2 Mayıs 2009 13:16 dedi ki...

Hımm..Nede tesadüf olmuş bende dün almıştım enginarı...Burda bilmezlerki temizleyipte hazırda satsınlar..
Çok severim çiğ bile yiyebilirim..
İlk defa ucuzladı bu sene..Tanesi 2,5 lira aslınjda alıp bolcana depreezeye atmalı değilmi..Eline sağlık İpek'cim sevgilerimle kocaman..

ipek on 2 Mayıs 2009 13:50 dedi ki...

Çok teşekkür ederiz.

ipek on 2 Mayıs 2009 14:26 dedi ki...

Sevgili akasyakokusu,
Ben de çiğ yemesini çok seviyorum. Birde bol limonla haşlayıp yapraklarının köklerini yemek çok lezzetli oluyor. Alıp dolaba atmalı bence de.

Zehra Gürgen on 2 Mayıs 2009 22:11 dedi ki...

Oohh ne güzel birsürü güzel tarif yayınlanmaya başladı :)
çok güzel görünüyor, hiç yapmadım ama bunuda deneyeceğim.Ellerine sağlık canım
sevgiler

ipek on 3 Mayıs 2009 03:13 dedi ki...

Çok teşekkür ederim Zehracım, hemen dene bence enginarı. Çok lezzetli oluyor.

Eya on 3 Mayıs 2009 13:35 dedi ki...

Son günlerde cok dolasiyor bu Enginar bloglari, artik bana da ugramasi gerekiyor galiba, o kadar lezzetli görünüyor ki, ellerine saglik, sevgilerimle

zehra

ipek on 3 Mayıs 2009 16:01 dedi ki...

Beğenmene çok sevindim Eya'cım

aslı'nın mutfağı on 3 Mayıs 2009 18:50 dedi ki...

Ben de çok severim enginarı, ellerine sağlık..

sibellebutikpasta on 3 Mayıs 2009 21:59 dedi ki...

Ben de bu şekilde çok severim enginarı, eline sağlık
Sevgiler...

ipek on 3 Mayıs 2009 22:38 dedi ki...

Aslıcım, beğenmene çok sevindik.

ipek on 3 Mayıs 2009 22:39 dedi ki...

Çok teşekkürler Sibel.

Yorum Gönder

 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon