Pazar, Kasım 14, 2010

PAZILI KURU BÖRÜLCE

Kurban bayramına çok az kalmışken bir sebze yemeği önerelim dedik. Bu yemeği bayramdan sonra biraz sebze yiyelim derseniz tavsiye ederim. Börülcenin tazesini de kurusunu da çok severim. Pazıya zaten bayılırım. Her yemeğe bir şekilde eklemeye çalışırım. İkisi birbirine yakıştı doğrusu.





Malzemeler:
1 bağ pazının sapı
1 su bardağı kuru börülce
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
Tuz
Karabiber

Kuru börülceleri bir gece önceden ıslayın. Ya da düdüklü tencere de börülceler yumuşayana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Pazının saplarını iyice yıkayıp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda rengi dönene kadar kavurun. Pazının sapını ekleyip biraz daha kavurun. Salçaları ekleyip iyice karışıma yedirin. En son olarak börülceleri ekleyin. Üzerini geçene kadar su ekleyin. Tuzunu karabiberini ekleyin. Börülceler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Pazartesi, Kasım 08, 2010

YALANCI YAPRAK SARMASI

Ne zamandır Yalancı Yemekler Etkinliğine ne yapsam diye düşünüyordum. Dolapta bulduğum salamura yapraklarla bu fikir aklıma geldi. Yaprağı sarmaya üşenenlere tavsiye ederim :)) Üzerine yoğurt döküp yiyince tadı aynı etli yaprak sarması.



Malzemeler:
250 gr salamura yaprak
250 gr kıyma
1 orta boy soğan (küp küp doğranmış)
2 orta boy domates(soyulup küp küp doğranmış)
2.5 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz (ince kıyılmış)
Limon
Nar ekşisi
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Salamura yaprakları sıcak suda 1 saat kadar bekletin. Yıkayıp ince kıyın. Tencere soğan ve kıymayı alıp, renkleri dönünceye kadar kavurun. Sırasıyla salça, maydanoz, narekşisi, domatesve pirinci ( ayıklanmış ve yıkanmış) ekleyin. Bu sırada dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates biraz suyunu bırakınca yaprakları ekleyin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip pişirmeye bırakın. Suyu az gelirse üzerine kaynar su ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon