Salı, Aralık 22, 2009

Doğum Günüm

Merhaba, biliyorum çok uzun zaman oldu. Habersiz bıraktım herkesi. Ama iyiyim. Biraz kafam doluydu. Hem kardeşimi hem erkek arkadaşımı askere gönderdim. Onların koşuşturması çok zamanımı aldı. Derken onlar gitti ve o koşuşturma yerini büyük bir boşluğa bıraktı. Canım hiç bir şey yapmak istemedi. Her gidiş biraz can acıtıyor sanırım. Bu arada çok şükür ikisi de çok iyi yerdeler. Birisi Ankara'da birisi de İstanbul'da :) Benim ki biraz şımarıklık sanırım. Ama dediğim gibi her gidiş insanı üzüyor. Onlarla konuştukça, seslerini duydukça daha iyi oldum. İçim hala biraz buruk ama iyiler :))

Cumartesi günü doğum günümdü. Ben birşeyler yapmak istemiyordum aslında -bakınız yukarıda ki sebepler- ama Rana ve diğer arkadaşlarım 'olmaz olmaz' dediler ve çok güzel vakit geçirdiğim doğum günümü organize ettiler. Hepsine çook teşekkür ediyorum buradan da. Ve aşağıda ki resimde Ranacığımın benim için yapmış olduğu cupcakeler. Fotoğraf çok kötü. Ama gece bir tek bunu çekebildik. O ne kadar koyma dese de ben koyuyorum :))





Döndük artık. Ben buralardayım. Herkesi çok özledim. Birikmiş tariflerimiz var. Onlarla görüşmek üzere diyorum herkese.

Çarşamba, Aralık 16, 2009

TUZLU KEK

Hani canınız peynirli poğaça falan ister ama poğaçalara tek tek şekil vermeye üşenirsiniz ya, işte öyle anlarda yapabileceğiniz pratik bir tarif. Tadına bakan arkadaşlarımın hepsi çok beğendi, denemeniz tavsiye edilir :)




Malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağ
3 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı doğranmış zeytin (yeşil ya da siyah)
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir ( ya da herhagi bir çeşit peynir)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Birer çay kaşığı çörek otu ve tuz
İkişer çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Yumurtaları ve sütü birlikte birkaç dakika çırpın. Karışımın üzerine zeytinyağını ekleyerek 1-2 dakika daha çırpıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin. Daha sonra dolmalık fıstıklar hariç iç malzemenin tamamını katarak karıştırın. (İç malzemede istediğiniz ekleme ve çıkartmaları yapabilirsiniz) Baton kek kalıbını ya da herhangi bir fırın kabını yağlayıp unladıktan sonra tabanına fıstıkları dizin. Kek hamurunu üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40dk. kadar pişirin.


 

tarifsiz tarifler Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon